donderdag, november 30, 2023
spot_img
HomeBlogWeetjesCANARIAN AIRWAYS

CANARIAN AIRWAYS

One Airways, de luchtvaartexploitant van Canarian Airways, beschikt sinds 2017 over een Air Operator’s Certificate (AOC) waarvan de wijziging in september 2020 is aangevraagd bij het staatsagentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (AESA). Een Airbus A319 is het vliegtuigtype waarmee de nieuwe luchtvaartmaatschappij van de Canarische Eilanden in juni 2021 haar activiteiten zal starten.
De voorbereidingen bevinden zich in een vergevorderd stadium en de procedure vordert volgens het stappenplan van de onderneming.
One Airways is een luchtvaartmaatschappij met een nieuwe juridische structuur, overeenkomstig REG 965/2012, waardoor de exploitatie flexibel en efficiënt is, aangezien het beschikt over een modern beheersysteem overeenkomstig de ORO.GEN.200-norm, die in de bovengenoemde verordening is opgenomen.

1) AESA heeft de voorlopige Spaanse registratie EC-NMO toegekend aan de Airbus A319. De huurovereenkomst werd in december 2020 ondertekend en dit is het document dat de bestaande aanpassing van het AOC aan het nieuwe type luchtvaartuig certificeert. Leasing is een gangbare praktijk in de luchtvaartindustrie, ongeacht de grootte van de onderneming.

2) Volgens het strategie- en bedrijfsplan zijn, na de presentatie van het commerciële merk (Canarian Airways), de nodige contacten gelegd om luchthavenslots (tijdstippen voor het opstijgen) te verkrijgen.
Canarian Airways zal nooit zitplaatsen te koop aanbieden naar een bestemming die niet over de juiste slots en/of vergunningen beschikt.

3) De locatie waar de OAC van One Airways is geregistreerd is Avenida Sur del Aeropuerto de Barajas, 28, 4º piso, oficina 1, Madrid. Canarian Airways zal binnenkort commerciële kantoren openen op de luchthaven Tenerife Sur-Reina Sofia voor passagiersdiensten. Daar zal haar operationele basis zich bevinden
Canarian Airways is het commerciële merk van een onderneming in opbouw en met een duidelijk stappenplan. Lattitude Hub, dat voorlopig geregistreerd is en voldoet aan de geldende wetgeving was de eerste stap. Zowel Lattitude Hub als Canarian Airways zullen altijd op de Canarische Eilanden gevestigd blijven, voornamelijk omdat dit de verbintenis is ten opzichte van alle aandeelhouders.

4) De routekaart van Canarian Airways voorziet in het begin van de ticketverkoop tegen medio maart, de precieze datum hangt af van de beschikbaarheid van de slots. One Airways heeft ook een noodplan dat ervoor zorgt dat haar klanten op de overeengekomen data naar hun bestemmingen vliegen, zoals vereist door de desbetreffende regelgeving.

5) Canarian Airways wil zich ervan verzekeren dat aan alle regels worden voldaan vooraleer de verkoop- en boekingsgenerator online wordt gezet. Om die reden worden op de webpagina www.canarianairways.com voorlopig geen vluchten aangeboden.

6) Zoals meegedeeld tijdens de persconferentie van 10 februari, zullen wij het Airbus A319-toestel op 5 juni ontvangen. De nodige faciliteiten voor de exploitatie van het vliegtuig zullen beschikbaar zijn voordat de activiteiten van start gaan.

7) Lattitude Hub is een SA, moedermaatschappij van Canarian Airways, opgericht in december 2019, en is momenteel eigendom van een naamloze vennootschap die op haar beurt wordt gevormd door 14 hotelondernemers uit Tenerife en La Palma, waaraan One Airways wordt toegevoegd. Tot op vandaag hebben verschillende overheidsdiensten van de Canarische Eilanden belangstelling getoond voor participatie in de onderneming Lattitude Hub, evenals zakenlieden uit verschillende sectoren op de archipel.

8) Met betrekking tot de beweringen in de bovengenoemde persberichten over de vermeende insolventie van de onderneming, willen wij erop wijzen dat insolventie een juridische situatie is waarin een onderneming zich bevindt wanneer zij niet in staat is haar schulden te betalen. Aangezien noch Lattitude Hub noch One Airways schulden hebben bij enige leverancier, kan het woord insolvabel op geen enkele manier gebruikt worden.

9) Het project van de luchtvaartmaatschappij wordt gesteund door gerenommeerde bedrijven uit de horecasector op de Canarische Eilanden, die momenteel samen meer dan 21.000 bedden op Tenerife en La Palma aanbieden.

10) De Raad van Bestuur van de luchtvaartassociatie ALA heeft de registratie van One Airways als volwaardig lid van voornoemde associatie goedgekeurd en draagt de goedkeuring van de A-vergunning van AESA.

11) De bedrijven die het project vormgeven, vragen om steun voor een initiatief dat als doel heeft om Canarische luchtverbindingen te bevorderen. Op dit moment is dat van vitaal belang is voor de ontwikkeling van de economie op de eilanden. Dit initiatief draagt bij om de ernstige economische en sociale crisis zo snel mogelijk achter zich te laten.
Canarian Airways zal de bestemmingen een zekere autonomie verschaffen en de groei mogelijk maken van het aantal reizigers uit Europa en vanaf het schiereiland, in tijden waarin de connectiviteit in het gedrang komt door de coronapandemie.
Een betere luchtverbinding zal bijdragen tot duurzame bestemmingen en zal welvaart brengen voor de Canarische samenleving.

Getekend, Canarian Airways, Lattitude Hub en One Airways.

Foto: https://www.canarianairways.com/

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

VACCINATIE TEGEN RODDELS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

GEITENKAAS

WIE WAREN DE GUANCHEN?

CANARISCHE WEETJES