zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogNieuwsCAMPERTOERISME OP TENERIFE EXPLODEERT
spot_img

CAMPERTOERISME OP TENERIFE EXPLODEERT

Campertoerisme op Tenerife explodeert, niet alleen ten gevolge van een flexibele en avontuurlijke manier om te reizen, maar ook door het fenomeen ‘wonen in een voertuig’. Deze vorm van toerisme begon als een betaalbare optie voor degenen die wilden reizen zonder gebonden te zijn aan hotelreserveringen of vaste reisschema’s. 

In het zuiden van Tenerife heeft de opkomst van campertoerisme geleid tot een toenemende druk op het landschapsniveau, wat leidt tot ongenoegen van de lokale bewoners. Daarom moet de bestuurlijke overheid overgaan tot het treffen van maatregelen om het evenwicht tussen toerisme en duurzaamheid te bewaren.

Aanzienlijke toename

Een maand voor de officiële zomerperiode vragen verschillende gemeenten aan de eilandregering – het Cabildo de Tenerife – om deze kwestie te reguleren. Er ligt bovendien meer op tafel; er is ook vraag om een einde te maken aan de illegale activiteiten die zich voordoen in de prostitutie en de vakantieverhuur.

Het probleem van de hoge huurprijzen in het zuiden van Tenerife heeft een crisis veroorzaakt die, naast de daling van de koopkracht, is voor de lage inkomens geëindigd in een nachtmerrie waarin een explosie het leven onbetaalbaar heeft gemaakt. Daardoor zijn er mensen die onderdak zijn gaan zoeken in kleine en grotere bestelwagens, en zelfs in personenwagens. Een paar weken voor het officiële begin van de zomer is er een aanzienlijke toename opgemerkt van het aantal voertuigen die als hoofdverblijfplaats worden gebruikt. Het campertoerisme op Tenerife explodeert als het ware. 

Prostitutie

In Arona is er reeds maanden onrust onder de inwoners als gevolg van deze groeiende realiteit. De gemeenteraad is bezig met een telling te doen van campers om nieuwe regels vast te stellen.

De voorzitter van de Caravan- en Campervereniging wees op het overaanbod van mobilhomes voor vakantieverhuur op verschillende platforms. Martín benadrukt dat er melding is gemaakt van het gebruik van campers voor activiteiten als prostitutie.

Granadilla

Eén van de gemeenten die het meest te lijden heeft onder de verpaupering van campers is Granadilla. Onlangs verklaarde de burgemeester, Jennifer Miranda, dat er actie zal worden ondernomen. Het hoofddoel is het oplossen van het geen zich voordoet op de gronden naast El Médano, recht tegenover de Rode Berg en op weg naar het grotje van Hermano Pedro. Deze plaats herbergt elke dag bijna 20 campers op private grond en dat is niet toegestaan. Dit is een bijzonder geval. De eigenaar kan het gebied niet omheinen, omdat het land is geclassificeerd als suelo rústico de protección paisajística, als rustieke grond met landschapsbescherming. 

Guy Devos © Photography 

TERUG NAAR STARTSCHERM    


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren. 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img