zondag, november 27, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsBUS- EN TRAMTARIEVEN DALEN MET 34%

BUS- EN TRAMTARIEVEN DALEN MET 34%

In ons artikel PRIJZEN BUS EN TRAM VERANDEREN NIET dat op 24 maart 2022 werd gepubliceerd, schreven wij dat de prijzen van het openbaar vervoer bij de busmaatschappij Titsa en bij de trammaatschappij Tranvía de Tenerife worden niet verhoogd ondanks de snelle stijging van de brandstofprijzen. Een beslissing die toen werd genomen door de overheid, als participant in haar eigen overheidsbedrijf om meer passagiers aan te trekken en om de mobiliteit te verbeteren. 

De president van de eilandregering Cabildo de Tenerife, Pedro Martín, kondigt aan dat de dat het bedrijf dat door de overheid wordt geleid, een aanzienlijke verlaging van de bus- en tramtarieven zal doorvoeren. De verlaging van tarieven bedraagt 34% op de actuele prijzen en moet een besparing betekenen van 13 euro per reiziger die het openbaar vervoer neemt en over een abonnement beschikt.

Ook in Spanje

Dit initiatief sluit aan bij het plan van de Spaanse regering om de kosten van het openbaar vervoer vanaf 1 september met 50% te verlagen om de inflatie te verlichten. Deze halve-prijs-actie duurt maar tot in december en moet daarna verder geëvalueerd worden.
Pedro Martín verklaarde dat deze beslissing een grote inspanning vergde en tot stand kwam met buitengewoon veel politieke wil. De eilandregering zal deze beslissing analyseren om daarna van kracht te verklaren. Het is de bedoeling om de prijsverlaging langer te laten doorlopen dan de door de Spaanse regering vastgestelde limiet.

Helpende hand

De overheid is van plan de prijsverlagingen aan te houden zolang dit nodig is en tot de index opnieuw daalt. In de huidige economische instabiliteit moeten er maatregelen worden genomen die de situatie niet erger maken, klinkt het.
Martín steekt helpende hand uit naar mensen die het steeds moeilijker hebben om hun boodschappenmandje te vullen of om auto te gebruiken. Het openbaar vervoer stimuleren door de prijzen te laten dalen is de taak van de overheid.

Een lapmiddel?

De burgemeesters van Santa Cruz en van La Laguna zijn van mening dat de regering het openbaar vervoer voor 100% moet subsidiëren, maar vingen bot. Daarna opperden zij een prijsverlaging van vijftig procent. Niet dus, Senator Clavijo noemt dit een aanfluiting en een schandelijke vertoning tegenover de bevolking die het steeds moeilijker krijgt om de eindjes aan elkaar te knopen.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

NEP OF NAMAAK

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

COLUMN KIM

BORGEN BRENGEN ZORGEN

BOFFEN EN BLAZEN…

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

GESTOLEN BAGAGE

TE VEEL IS TE VEEL