zaterdag, november 26, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsBUS BETALEN MET BANKKAART

BUS BETALEN MET BANKKAART

Transportes Interurbanos de Tenerife – in de volksmond Titsa genoemd – het openbaar busbedrijf dat eigendom is van het Cabildo de Tenerife, breidt het betalen van een busrit uit met de mogelijkheid om dit te doen met een bankkaart. Eerder werd de Tenmás-kaart uitgebracht om de betalingen met cash geld te beperken tot het minimum. Mede door de coronapandemie, waarbij contante betalingen in baar geld niet meer werd aanvaard, is de busmaatschappij op zoek gegaan naar alternatieven, die het openbaar vervoer aantrekkelijker moest maken voor de passagiers.

Een maand geleden is het proefproject gestart op enkele populaire buslijnen, zoals deze van en naar de luchthavens, en sneller dan verwacht werden alle bussen op alle lijnen uitgerust met een nieuwe betaalterminal. De proefperiode werd voortijdig afgebroken omdat het succes van het nieuwe betalingssysteem meteen een schot in de roos was. Dit toont aan dat de overheid van de westelijke provincie Santa Cruz de Tenerife bezorgd is omtrent de kwaliteit en het gebruiksgemak van de openbare busdienst.

Flexibiliteit

De vicepresident van de eilandregering en minister van het departement Mobiliteit, tevens voorzitter van busmaatschappij Titsa, Enrique Arriaga, wijst er in een nota op dat de Canarische busmaatschappij Titsa het eerste busbedrijf in Spanje is dat betaling met bankkaart mogelijk maakt op het volledige busnet. Dit resulteert in een grotere flexibiliteit in het betalingsproces bij het instappen in de bus en biedt een aantal voordelen, vooral bij passagiers die sporadisch gebruik maken van de busdiensten.

De tarieven blijven onveranderd en er wordt geen bijtelling gerekend voor het gebruik van de betalingsterminals. Voor de uitbreiding van de betalingsmogelijkheid was een investering nodig van 745.000 euro om de hard- en software van het bestaande ticketysteem aan te passen.

Gebruikers die voor de bankkaart kiezen, betalen hun rit op dezelfde manier als met de TenMás-kaart bij het instappen aan de voorkant van de bus, in de nabijheid van de chauffeur.

De validatie en betaling van de busreis kan ook gedaan worden via smart devices, enkel bij wie dit in de bankkaart is geïntegreerd. 
Enkel Mastercard- en Visa-bankkaarten zonder verplichte pincode kunnen worden gebruikt.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

KALK EN STEEN METSELT WEL

- Reclame -spot_img

WEETJES

EEN FANTOOMPROJECT

VIA ANNEMIE