zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsBUS BETALEN MET BANKKAART
spot_img

BUS BETALEN MET BANKKAART

Transportes Interurbanos de Tenerife – in de volksmond Titsa genoemd – het openbaar busbedrijf dat eigendom is van het Cabildo de Tenerife, breidt het betalen van een busrit uit met de mogelijkheid om dit te doen met een bankkaart. Eerder werd de Tenmás-kaart uitgebracht om de betalingen met cash geld te beperken tot het minimum. Mede door de coronapandemie, waarbij contante betalingen in baar geld niet meer werd aanvaard, is de busmaatschappij op zoek gegaan naar alternatieven, die het openbaar vervoer aantrekkelijker moest maken voor de passagiers.

Een maand geleden is het proefproject gestart op enkele populaire buslijnen, zoals deze van en naar de luchthavens, en sneller dan verwacht werden alle bussen op alle lijnen uitgerust met een nieuwe betaalterminal. De proefperiode werd voortijdig afgebroken omdat het succes van het nieuwe betalingssysteem meteen een schot in de roos was. Dit toont aan dat de overheid van de westelijke provincie Santa Cruz de Tenerife bezorgd is omtrent de kwaliteit en het gebruiksgemak van de openbare busdienst.

Flexibiliteit

De vicepresident van de eilandregering en minister van het departement Mobiliteit, tevens voorzitter van busmaatschappij Titsa, Enrique Arriaga, wijst er in een nota op dat de Canarische busmaatschappij Titsa het eerste busbedrijf in Spanje is dat betaling met bankkaart mogelijk maakt op het volledige busnet. Dit resulteert in een grotere flexibiliteit in het betalingsproces bij het instappen in de bus en biedt een aantal voordelen, vooral bij passagiers die sporadisch gebruik maken van de busdiensten.

De tarieven blijven onveranderd en er wordt geen bijtelling gerekend voor het gebruik van de betalingsterminals. Voor de uitbreiding van de betalingsmogelijkheid was een investering nodig van 745.000 euro om de hard- en software van het bestaande ticketysteem aan te passen.

Gebruikers die voor de bankkaart kiezen, betalen hun rit op dezelfde manier als met de TenMás-kaart bij het instappen aan de voorkant van de bus, in de nabijheid van de chauffeur.

De validatie en betaling van de busreis kan ook gedaan worden via smart devices, enkel bij wie dit in de bankkaart is geïntegreerd. 
Enkel Mastercard- en Visa-bankkaarten zonder verplichte pincode kunnen worden gebruikt.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

KERST OP TENERIFE

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ZALIG GOLFEN

spot_img