donderdag, april 18, 2024
HomeBlogWeetjesBURN-OUT EN MET VAKANTIE
spot_img

BURN-OUT EN MET VAKANTIE

Wat heb ik toch? Ik heb mijn hele leven geleefd, gewerkt, gelachen en plezier gemaakt. Ik heb geen financiële zorgen, geen lichamelijke klachten en mijn familie is in goede gezondheid. Toch overvalt mij iets. Iets wat ik niet duidelijk kan omschrijven, maar heel negatief aanvoelt. 

Soms zie ik het gewoon niet meer zitten en de dokter brengt geen soelaas, ook niet een psycholoog, en nog minder een psychiater. Deze laatsten komen aandraven met psychische ziektebeelden en genezende therapieën die niet tot de kern van mijn aandoening leiden, laat staan genezen. 

Mijn familieleden constateren een gedrag dat ze van mij niet gewoon zijn en mijn echtgenote wijst mij op de symptomen van een burn-out. Ik ben er mij van bewust dat ik een behandeling moet starten, zodat ik niet verder afglij in een diepe en donkere duisternis.

Koekenbak

Ik bel Bertina en Peter. Zij zijn specialisten inzake stresscontrole en luisteren aandachtig naar mijn alarmerende uitleg die door mijn stresshormonen wordt gedomineerd. Ze leggen uit dat een mens relatief snel uit balans kan worden gebracht door de dagelijkse beslommeringen. Ik verneem ook dat er een onevenwicht kan ontstaan tussen de drie menselijk pijlers, namelijk werk, privé en persoonlijkheid. Als er één pijler wordt aangetast, volgt gauw een tweede en daarna is het koekenbak; het lichaam stort daarna volledig in.

Burn-out is de diagnose. Bij een eerste gesprek wordt dit heel duidelijk. Als een persoon gaat functioneren op basis van stresshormonen, geraakt hij of zij uitgeput. Dat wordt veelal veroorzaakt door een combinatie van hoge werkdruk en privéproblemen en op dat ingewikkeld samenspel van factoren heeft een mens die daardoor wordt overvallen geen invloed. 

Afstand nemen

Er volgt snel een therapie. Een goed gesprek is een lichte vorm van begeleiding met veel positieve effecten en dat verandert vrij snel mijn innerlijkheid. De intensieve begeleiding bouwt mijn fysieke en mentale fitheid weer op, terwijl mijn sociale conditie op niveau wordt gebracht. 
Om er helemaal bovenop te komen wordt mij een herstelreis voorgesteld. In deze fase word ik begeleid op het zonovergoten Tenerife. Door afstand te nemen van de dagdagelijkse beslommeringen en actief bezig te zijn op een rustgevende locatie kom ik snel tot nieuwe inzichten.

Boosters

Een herstelreis wordt steeds voorgesteld als mensen die vastlopen, er zelf tweehonderd procent van overtuigd zijn om eruit te komen en zichzelf willen resetten. Een verblijf in een viersterrenhotel, in de nabijheid van het schitterende Taoropark in Puerto de la Cruz, zet het proces verder waarin stress definitief wordt opzijgezet en de burn-out halt wordt toegeroepen. 
Het hotel wordt omgeven door prachtige subtropische tuinen en biedt een prachtig uitzicht over de Teide. Het verwarmde buitenzwembad is de perfecte plek om optimaal te genieten van het subtropische klimaat op Tenerife. De diverse wellness- en spafaciliteiten zijn boosters in het herstelprogramma.

Evenwicht

Bertina Heerschop en Peter Zaal van Futura Esperanza gebruiken combinaties van bestaande methodieken en nieuwe inzichten die zij op een deskundige manier toepassen. Ieder mens is anders en op deze manier bieden zij elkeen een op maat gesneden programma aan. 

Kies voor deze duurzame verandering in uw leven en vind uzelf terug in het leven. Laat uw naaste omgeving genieten van een herboren individu, maar het allerbelangrijkste is dat u de toekomst met vertrouwen tegemoet kunt zien, door een herstel van het evenwicht in uw eigen lichaam.
Meer info op Futura Esperanza en Restart Tenerife 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img