dinsdag, april 16, 2024
HomeBlogNieuwsBUITENLANDERS KOPEN VASTGOED
spot_img

BUITENLANDERS KOPEN VASTGOED

De Canarische archipel huist bijna 45.000 toeristische woningen en is daarmee de vierde Spaanse regio met het hoogst aantal appartementen voor de toeristische sector. Enkel Andalusië, de Valenciaanse regio en Catalonië gaan de Canarias vooraf. Het percentage buitenlanders kopen vastgoed stond in dit artikel op 27%.

De toename was de afgelopen jaren explosief en is exponentieel toegenomen. In oktober 2021 waren er 37.791 vakantiewoningen ingeschreven als Vivienda Vacacionales. In april 2023 of twintig maanden later staat de teller op 42.651 vakantiewoningen, dat is een verhoging van het aanbod met 4.860 eenheden. De teller staat niet stil, en nog eens zeven maande later, in november 2023 reikt de teller naar 45.000 woningen.

Canarias is de regio bij uitstek

Buitenlanders zijn goed voor bijna een derde van de aankopen van vastgoed op de Canarische Eilanden. In de provincie Santa Cruz de Tenerife is dit ruim 36% van de woningaankopen, terwijl het percentage in de Canarische zusterprovincie Las Palmas de Gran Canaria Las Palmas op 20,8% blijft steken. Uit de gegevens van het Colegio de Registradores, voor het derde kwartaal 2023, blijkt dat Santa Cruz de Tenerife de op een na grootste Spaanse provincie is waar buitenlanders het grootste aandeel hebben in de markt van immobiliën. 

Buitenlanders kopen vastgoed en vergroten steeds meer hun rol op de Spaanse woningmarkt. De Canarische Eilanden zijn het gebied bij uitstek om vastgoed aan te schaffen. De reden is terug te vinden bij het klimaat, de natuur, de levenskwaliteit, de fiscale voordelen en het gastronomisch aanbod.

Europese en andere burgers

De Britten bleken in de eerste helft van 2023 koploper op het gebied van woningaankopen met 9,6% van het totaal (6.498). Daarna volgden de Duitsers (8,1%) en de Marokkanen (7,3%).
In het derde trimester 2023 blijft het Verenigd Koninkrijk koploper met 10,11%, gevolgd door Duitsland (7,01%), Frankrijk (6,72%), België (5,35%), Marokko (5,32%), Italië (5,13%) en Nederland met 4,80 procent.

De groep nationaliteiten buiten de Europese Unie was volgens de notarissen goed voor 12,8%. Tussen januari en juni werden de grootste stijgingen geregistreerd door Russen (50,2%) en Oekraïners (41,6%), toch wel opvallende cijfers als je de oorlog in Oost-Europa in de gedachte meeneemt. De Amerikanen waren goed voor 13,6%.

Het is belangrijk op te merken dat vastgoedmarkten variëren en dat de beslissing om vastgoed te kopen op individuele overwegingen, behoeften en doelstellingen is gebaseerd. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen bij vastgoedconsultants en juridische adviseurs vooraleer over te gaan tot de aankoop van een vakantiewoning.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img