maandag, oktober 2, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsBRITSE VARIANT BEPERKT AANWEZIG

BRITSE VARIANT BEPERKT AANWEZIG

De dienst Microbiologie van het Universitair Ziekenhuis Nuestra Señora de Candelaria en ITER, van het Cabildo de Tenerife, hebben de Britse variant van het SARS-CoV-2-virus gedetecteerd. De Canarische Eilanden heeft de technologie in huis voor het uitvoeren van RNA-extractie en massale genomische sequencing. Deze onderzoeken worden uitgevoerd in het kader van een overeenkomst tussen het Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria, via de Dienst Microbiologie, en de eilandregering, via het Área de Genómica del Instituto Tecnológico y de Energías Renovables.

Een honderdtal monsters werden tussen 18 december en 18 januari verzameld waarin de aanwezigheid van een van de bekende varianten van het virus werd vermoed, met name de variant B.1.1.7, ook de Britse variant genoemd.

Uit de verkregen resultaten blijkt dat geen van de monsters het zogenaamde Zuid-Afrikaanse of Braziliaanse bevatten. In totaal zijn er 49 gevallen van de Britse variant geïdentificeerd op een totaal van 7.239 positieve testen. Dat is 0,67 procent van alle gevallen die in deze periode op de Canarische Eilanden werden onderzocht.

Van de 49 monsters met het Britse variant zijn er 4 afkomstig van Lanzarote en 34 van Tenerife, waar de meeste gevallen verband houden met de uitbraak die eind december op La Palma is geconstateerd.
Van de resterende monsters zijn er twee afkomstig van burgers uit Groot-Brittannië en twee uit Italië; zeven andere zijn monsters waarbij nog gewerkt wordt aan de traceerbaarheid. Bovendien zal deze week verde worden gewerkt aan alle verdachte monsters, met speciale aandacht voor de stalen afkomstig van Lanzarote en Gran Canaria, waar de incidentie de voorbije weken het sterkst is toegenomen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES