zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsBRIGITTE GYPEN ONTVANGT DE TABURIENTE AWARD 2022

BRIGITTE GYPEN ONTVANGT DE TABURIENTE AWARD 2022

De Stichting Diario de Avisos kent binnenkort de Taburiente Awards 2022 toe. Wie zich onderscheidt in een geconsolideerd traject als symbool van uitmuntende doelstellingen en verwezenlijkingen op de Canarische Eilanden, maakt kans om genomineerd te worden. 
Bij de winnaars staat ook de Carrera por la Vida Fondación die sedert jaar en dag geleid wordt door de Vlaamse Brigitte Gypen. 
In ons artikel VLAAMSE BRIGITTE GYPEN STRIJDT TEGEN BORSTKANKER beschrijven wij het engagement die zij elk jaar opnieuw neemt met de Canarische versie van Walk for life. 

De Taburiente Award is een uitzonderlijke prijs die uitgereikt wordt aan personen en entiteiten die met hun talent, toewijding en verdiensten, iets hebben betekent voor de mensheid. Sinds 2015 selecteert de jury van de Stichting Diario de Avisos zorgvuldig en overeenkomstig de doelstelling van deze prijs, namelijk de dankbaarheid en erkenning van de inzet en het werk, de winnaars.

Op 27 oktober valt het doek in het Teatro Guimerá. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een gala-evenement, waar de winnaars het publiek zullen toespreken, afwisselend met show en optredens van bekende artiesten.

Dit jaar is de speciale prijs Taburiente 2022 gewijd aan de burgerbevolking van Oekraïne, als getuigenis en erkenning van het lijden en het verzet van gewone mensen, die door de oorlog tot onschuldige slachtoffers zijn geworden.

De winnaars

Volgende personen of verenigingen ontvangen dit jaar de begerenswaardige prijs:
De vijftigjarige Carlitos Páez, voormalig Uruguayaans rugbyspeler en overlevende van het vliegtuigongeluk in de Andes;
Pepe Domingo Castaño, sportcommentator op radio Cope; 
Cristina García Ramos, journaliste en ambassadeur op TVE; 
Juan Pelayo, zakenman in de vleesverwerkende industrie op de archipel;
Het Centro de la Cultura dat al meer dan 40 jaar de inheemse Canarische cultuur verdedigt en promoot;
Benito Cabrera, muzikant en componist die de Canarische timple tot ongeëvenaard niveau heeft gebracht;
Manolo Viera, artiest en grondlegger van een school van Canarische humor;
Valeria Castro, singer-songwriter uit La Palma, een van de Canarische stemmen met de grootste media-aandacht van dit moment;
Jorge de León, tenor uit Tenerife; 
De Fondación Carrera por la Vida, geleid door Brigitte Gypen, een van de belangrijkste organisaties in de strijd tegen borstkanker op de Canarische Eilanden.


Brigitte Gypen

De Canarische Stichting Carrera Por la Vida is een van de meest actieve en belangrijke organisaties in de strijd tegen borstkanker op de Canarische Eilanden die is ontstaan op initiatief van Brigitte Gypen. Zij heeft zich ingezet met het doel om tegemoet te komen aan de noden en behoeften van vrouwen die door deze vreselijke ziekte worden getroffen en hun families.

De opdracht van de Stichting steunt op drie pijlers: de vroegtijdige opsporing van borstkanker, de ondersteuning van de getroffen vrouwen en hun onmiddellijke omgeving, en de ontwikkeling van onderzoek naar borstkanker.

Walk for life

De activiteit van de Fundación Carrera por la Vida begon in 2005 met de eerste solidariteitswandeling. Sindsdien wordt deze activiteit elk jaar in december gehouden. Enkel in 2020 en 2021 werd het jaarlijks terugkerend evenement gestaakt door de coronapandemie. Carrera por la Vida maakt deel uit van een virtuele entiteit, als de Spaanse vertegenwoordiger in Race for the Cure, een evenement dat meer dan 35 landen verenigd in de strijd tegen borstkanker.

Doelstellingen

Onthaal, aanmoediging, emotionele zorg; informatie en begeleiding op overweldigende momenten;
Ontwikkeling van programma’s die praktische elementen bieden om de levenskwaliteit te verbeteren;
Economische steun verlenen.
Fundación Carrera por La Vida is het perfecte voorbeeld van een genereuze, gefundeerde en voortdurende solidariteit die een verschil maakt bij veel vrouwen.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES