zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsBRANDWEER IN 2022
spot_img

BRANDWEER IN 2022

Om een duidelijk overzicht te krijgen van het aantal interventies van de brandweer op Tenerife is het belangrijk om te weten hoeveel korpsen er zijn en waar ze geografisch zijn gelegen. Op Tenerife zijn er vijf beroepskorpsen en zeven brandweerkorpsen die elk zijn samengesteld uit 44 vrijwilligers. Merk op het kaartje onderaan het artikel het gapende gat tussen Adeje en Güímar waar enkel de kazerne B3 in Las Chafiras (San Miguel de Abona) tussenkomt, bijgestaan door ofwel het korps van Adeje of dat van Güímar, dat nog niet helemaal is afgewerkt.

Naast de operationele effectieven bestaat het Consorsio uit de diensten brandpreventie, administratie en logistiek en zijn er ongeveer 250 personen tewerkgesteld. De brandweer beschikt over voldoende blusvoertuigen en gespecialiseerde reddingsvoertuigen die overal op het eiland inzetbaar zijn. De interventies, personeel en materiële middelen worden gecoördineerd vanuit het hulpcentrum 1-1-2 in Santa Cruz.

Meer interventies

De brandweerkorpsen op Tenerife zijn in 2022 betrokken geweest bij 4.119 interventies, dat is 9,4% meer dan in 2021. Daarbij is het aantal branden gestegen van 1.649 (2021) tot 1.704 (2022), terwijl de reddingsacties ietsje zijn toegenomen van 682 tot 698, en neerkomt op 16,95% van het totaal aantal interventies. 

Minister voor Veiligheid van de eilandregering, Isabel García, wees op de groei van de Bomberos de Tenerife, want in 2023 worden er 50 nieuwe brandweerlieden aangeworven.
Investeringen blijven niet uit. Er wordt voldoende budgettering vrijgemaakt voor kazernering, voertuigen, materieel en blusmiddelen. 

Budgetten

Zo worden er dit jaar nieuwe interventievoertuigen geleverd, waaronder zware autopompen, ladderwagens, reddingsvoertuigen, en voertuigen die moeten zorgen voor ondersteuning bij de interventies. 

De voorbije 3 jaar is er 1.650.000 euro is geïnvesteerd en voor 2023 is er 700.000 euro vrijgemaakt voor berguitrusting, ademhalingsapparatuur, interventiekleding en andere kledij, persoonlijke beschermingsmiddelen, compressoren, gps-apparatuur voor voertuigen, materieel voor verticale evacuaties en radiocommunicatie.

Meer dan 7.000 oproepen

Per gemeente zijn Santa Cruz en La Laguna de gemeenten met de meeste interventies, respectievelijk 1.223 en 621, gevolgd door Arona met 335 en Adeje met 266. Gemeenten met het laagst aantal interventies waren El Tanque, Vilaflor en La Guancha, met respectievelijk 7, 8 en 25.
Het hulp- en coördinatiecentrum 1-1-2 behandelde 7.054 noodoproepen in 2022. De gemiddelde reactietijd per interventie bedroeg 15 seconden – dit is de tijd vanaf het einde van de oproep tot aan de alarmering van de territoriale hulpdienst.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

IK KOM ERAAN

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

TIJD HEEFT VLEUGELS

- Reclame -spot_img

WEETJES

VERHUREN

NIEUWE LUCHTHAVENS

spot_img