dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsBRANDWEER IN 2022
SEB LEESON LEGAL GROUP

BRANDWEER IN 2022

Om een duidelijk overzicht te krijgen van het aantal interventies van de brandweer op Tenerife is het belangrijk om te weten hoeveel korpsen er zijn en waar ze geografisch zijn gelegen. Op Tenerife zijn er vijf beroepskorpsen en zeven brandweerkorpsen die elk zijn samengesteld uit 44 vrijwilligers. Merk op het kaartje onderaan het artikel het gapende gat tussen Adeje en Güímar waar enkel de kazerne B3 in Las Chafiras (San Miguel de Abona) tussenkomt, bijgestaan door ofwel het korps van Adeje of dat van Güímar, dat nog niet helemaal is afgewerkt.

Naast de operationele effectieven bestaat het Consorsio uit de diensten brandpreventie, administratie en logistiek en zijn er ongeveer 250 personen tewerkgesteld. De brandweer beschikt over voldoende blusvoertuigen en gespecialiseerde reddingsvoertuigen die overal op het eiland inzetbaar zijn. De interventies, personeel en materiële middelen worden gecoördineerd vanuit het hulpcentrum 1-1-2 in Santa Cruz.

Meer interventies

De brandweerkorpsen op Tenerife zijn in 2022 betrokken geweest bij 4.119 interventies, dat is 9,4% meer dan in 2021. Daarbij is het aantal branden gestegen van 1.649 (2021) tot 1.704 (2022), terwijl de reddingsacties ietsje zijn toegenomen van 682 tot 698, en neerkomt op 16,95% van het totaal aantal interventies. 

Minister voor Veiligheid van de eilandregering, Isabel García, wees op de groei van de Bomberos de Tenerife, want in 2023 worden er 50 nieuwe brandweerlieden aangeworven.
Investeringen blijven niet uit. Er wordt voldoende budgettering vrijgemaakt voor kazernering, voertuigen, materieel en blusmiddelen. 

Budgetten

Zo worden er dit jaar nieuwe interventievoertuigen geleverd, waaronder zware autopompen, ladderwagens, reddingsvoertuigen, en voertuigen die moeten zorgen voor ondersteuning bij de interventies. 

De voorbije 3 jaar is er 1.650.000 euro is geïnvesteerd en voor 2023 is er 700.000 euro vrijgemaakt voor berguitrusting, ademhalingsapparatuur, interventiekleding en andere kledij, persoonlijke beschermingsmiddelen, compressoren, gps-apparatuur voor voertuigen, materieel voor verticale evacuaties en radiocommunicatie.

Meer dan 7.000 oproepen

Per gemeente zijn Santa Cruz en La Laguna de gemeenten met de meeste interventies, respectievelijk 1.223 en 621, gevolgd door Arona met 335 en Adeje met 266. Gemeenten met het laagst aantal interventies waren El Tanque, Vilaflor en La Guancha, met respectievelijk 7, 8 en 25.
Het hulp- en coördinatiecentrum 1-1-2 behandelde 7.054 noodoproepen in 2022. De gemiddelde reactietijd per interventie bedroeg 15 seconden – dit is de tijd vanaf het einde van de oproep tot aan de alarmering van de territoriale hulpdienst.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

‘S LANDS WIJS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ZUIDELIJKE GEMEENTE GROEIT

AUTORIJDEN OP TENERIFE

CUEVA DE BENCOMO

SEB LEESON LEGAL GROUP