maandag, februari 6, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsBRANDSTOFOPSLAG IN DE HAVEN VAN GRANADILLA

BRANDSTOFOPSLAG IN DE HAVEN VAN GRANADILLA

Op 2 maart 2018 werd de haven van Granadilla de Abona plechtig ingehuldigd door de Marino Rajoy en Fernando Clavijo, respectievelijk de toenmalige voorzitter van de eilandraad en de vorige president van de Canarische regering. Vijfentwintig jaar lang zijn er land- en waterwerken uitgevoerd om van deze ruwe kuststrook een economische haven te maken. Vijf jaar na de opening is er weinig economische activiteit te bespeuren en vooral opvallend weinig maritieme verkeer. 

Dat de haven van Granadilla een economische centrumhaven wordt voor Tenerife, en bij uitbreiding ook voor de Canarische Eilanden, is te vroeg victorie kraaien. Het werk is nog niet voltooid, de economie is er nog niet aanwezig. Er is nog een lange weg te gaan …!

Sedert dag één is de haven de bufferaanlegplaats voor boorplatforms en boorschepen waarop kleine herstellingen en dito aanpassingen worden uitgevoerd. Één schip is aangemeerd om oud metaal aan boord te nemen en de hospitaalschepen van Mercy Ship worden er geüpdatet. Verder is daar geen economische activiteit waar te nemen.

Opslag voor brandstoffen

Maar er komt schot in de zaak. Het ministerie Transición Ecológica, Lucha contra el Cambio Climático y Planificación Territorial van de Canarische regering heeft het milieueffectenrapport goedgekeurd voor de bouw van het brandstofopslagtanks en een brandstofdistributiecentrum op de terreinen van de haven in Granadilla de Abona.
Het bouwproject beslaat 46.680 vierkante meter en omvat de bouw van elf brandstofopslagtanks en twee Marpol-behandelingsinstallaties. Gelijktijdig met deze realisatie wordt de Cepsa-raffinaderij in Santa Cruz de Tenerife verder ontmanteld.

Alles erop en eraan

Het goedgekeurde project voorziet in de bouw van elf brandstofopslagtanks voor benzine, diesel en paraffine, twee verwerkingsinstallaties die voldoen aan de Marpol-regelgeving en een losstation. Ook worden alle hulpinstallaties gebouwd, zoals het pompsysteem, de drainagenetwerken, het waterzuiveringssysteem voor koolwaterstoffen en het Marpol-behandelingssysteem. Bovendien zullen er gebouwen worden opgericht als toegangscontrole, controlekamer, technische ruimten, werkplaats en magazijnen.

De realisatie zal 46.680 vierkante meter beslaan op een perceel van 119.169 vierkante meter, dat volledig is gelegen binnen het havengebied, in het noorden grenzend aan een cementmolen en in het zuiden aan de nog te bouwen containerhaven.

Tenerife Connect, haven, Granadilla, LNG, aardgas, vergassing, opslag,


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

HET VOORJAAR CARNAVAL

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES