zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsBRAND IN ARONA
spot_img

BRAND IN ARONA

Brand in Arona – deelgemeente Parque de La Reina – heeft een composteringsbedrijf volledig in de as gelegd. Er ging meer dan 100.000 ton plantaardig materiaal in de vlammen op. De brand begon op donderdag en vernietigde 3,5 hectare van het terrein waar compost werd gemaakt. Een onderzoek zal moeten uitwijzen welke de brandoorzaak is en vooral waarom een gigantische compostberg ten prooi viel van de vlammen.

Compost is normaal niet brandbaar. Compost bestaat uit organisch materiaal en bevat veel water. Deze producten zijn dus laag-ontvambaar. Om het composteringsproces efficiënt te laten verlopen moet compost enigszins vochtig worden gehouden. Als compost te droog wordt, ontstaat er een brandbaar product.

Moeilijker te blussen dan een bosbrand

De brand die donderdag is uitgebroken in het composteringsbedrijf in Parque La Reina, treft 3,5 hectare van het terrein, waar meer dan 100.000 ton plantaardig materiaal in brand stond, aldus de officier van het Consortium van de brandweer van Tenerife, Florencio López. De brand die donderdag uitbrak in het composteringsbedrijf van Arona was moeilijker te blussen was dan een bosbrand, dixit de bevelvoerende overste.

Blusopstelling

Hij voegde eraan toe dat er per vierkante meter tonnen organisch materiaal en koolstof zijn opgeslagen, waardoor er meer water wordt verbruikt en er een grotere blusarbeid moet worden voorzien. De blusstrategie werd vooral gericht op het blussen van de grotere hopen, het veilig opstellen van blusvoertuigen en blusmaterieel, het leggen van aanvalsleidingen en het vermijden dat de brand overslaat.

Blushelikopters

De oorsprong van deze brand is nog steeds onbekend omdat onder de huidige omstandigheden de toegang tot het bedrijf door de brandweer nog niet is vrijgegeven. Donderdag zijn er 20 brandweerlieden en twee blushelikopters aan het werk geweest om de smeulende massa in te dijken. De blussingswerken zullen een aantal dagen in beslag nemen.

De blushelikopters moesten ervoor zorgen dat de temperatuur van de vuurhaard werd verlaagd, zodat de grondtroepen daarna verder konden gaan met de bluswerken. De pompwagens werden voldoende gevoed en gaven voldoende debiet om alle aanvalsslangen van water te voorzien. De brandploegen hebben de hele nacht doorgewerkt. De nablussing zal nog dagen duren terwijl de rook voor lichte reukhinder zal zorgen in het gebied.

180 dieren geëvacueerd

De strategie voorzag in een ontsluiting van de branregio, om daarna de brand in sectoren te verdelen, om tot een systematische blussing over te gaan. Dat zegt ons de bevelvoerende officier van het Consortium van de brandweer van Tenerife.

Bij de brand in Arona werden er 180 dieren, hoofdzakelijk honden geëvacueerd uit het nabijgelegen dierenopvangcentrum Esperanza del Sur en Live Arico. Er werden vijf personen gewond; drie personen werden ter plaatse verzorgd, twee werden er naar het ziekenhuis overgebracht: een man met gezondheidsproblemen en een brandweerman die een oogwonde opliep.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

 

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

IK KOM ERAAN

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

KADASTRALE GEGEVENS

GOEDKOPE VERZENDINGEN

TEIDE BIJ NACHT

spot_img