maandag, maart 4, 2024
HomeBlogNieuwsBOTANISCHE TUIN OPNIEUW OPEN
spot_img

BOTANISCHE TUIN OPNIEUW OPEN

De Jardín de Aclimatación de La Orotava, ook bekend als de Botanische Tuin van Puerto de la Cruz, werd na twee maanden renovatie- en aanpassingswerken, op woensdag 7 maart 2021 opnieuw geopend.
Het park werd op 17 augustus 1788 opgericht met als doel tropische planten te kweken en werd uitgetekend door architect Nicolás Eduardo uit La Laguna.
De beperkende maatregelen die werden opgelegd door de coronapandemie leenden zich ertoe om het park eens duchtig onder handen te nemen.

De werkzaamheden bestonden hoofdzakelijk uit de aanpassing van de opritten aan de ingang van het park, de herinrichting van de toiletten plus de bouw van een aangepaste sanitaire ruimte overeenkomstig de geldende voorschriften, het onderhoud van de muur en de omheining, schilderwerken, het bouwen van een nieuw en groter loket, de herstelling van de trappen en van de loopbrug over de hoogstgelegen vijver. Dit waren de belangrijkste herstel- en renovatiewerkzaamheden van de afgelopen 20 jaar die werden gefinancierd door het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Canarische regering waarvan de prijs werd bepaald op 200.000 euro.

Bevoegde minister Alicia Vanoostende (met Belgische roots) wijst op het belang van het de Botanische Tuin als toeristisch juweel in en van Puerto de la Cruz. De toegankelijkheid werd vergroot zodat nu ook mensen met functionele diversiteit het park kunnen bezoeken.

De Botanische Tuin houdt zich strikt aan de gezondheidsmaatregelen om de verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan door de bezoekersroute te bewegwijzeren, door de plaatsing van ontsmettende gel-dispensers en door een beperking van de bezoekerscapaciteit aan te houden.

In 2020 ontving de Botanische Tuin, ondanks de beperkende maatregelen, 71.460 bezoekers, terwijl er in januari 2021 bijna 3.200 entrees werden geteld.

HIER kun je meer lezen over Puerto de la Cruz – Info Botanische tuin: HIER

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

VLUCHT NAAR TENERIFE

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img