vrijdag, januari 27, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsBOSBRANDGEVAAR: CODE ROOD

BOSBRANDGEVAAR: CODE ROOD

De Minister voor Milieubeheer en Veiligheid, Isabel García, wijst naar de waarnemingen die het Aemet heeft gepubliceerd. Daarin komt een hitte-periode voor waarbij temperaturen tussen 32 en 38 graden worden verwacht, met plaatselijk temperaturen die de 40 graden waarschijnlijk zullen bereiken of overschrijden. 
Het weerbericht kan geraadpleegd worden in ons artikel DE ZOMER IS IN AANTOCHT.

Om de risico’s voor bos- en natuurbranden te beperken heeft de eilandregering –  Cabildo Insular de Tenerife – maatregelen getroffen. Vanaf vrijdag 8 juli 2022 om 10.00 uur worden activiteiten in alle bosrijke gebieden opgeschort en zijn er beperkingen ingesteld voor ieder die er woont of er op doorreis is. Er is nog geen einddatum vastgesteld voor de beperkende maatregelen die het brandgevaar moeten indijken, wel is het plan Incendios Forestales de la Comunidad Autónoma de Canarias (INFOCA) in werking gesteld en zijn er diverse dispositieven opgesteld. Ook het Plan Territorial Insular de Emergencias (PEIN) werd geactiveerd.

Beperkingen

Zeer droge en warme lucht, vooral in het midden van de eilanden, in hoger gelegen gebieden vergoot het brandrisico. Daarom wordt er gevraagd om de maatregelen te eerbiedigen. Er wordt een beperkt gebruik ingesteld van bosgebieden, wandelpaden (senderos) worden afgesloten, evenals de recreatiegebieden en het gebruik van machines of gereedschappen die vonken kunnen produceren wordt verboden, ook het kamperen in de bossen en recreatiegebieden is niet meer toegestaan.

Het spreekt voor zich dat open vuren, inclusief roken en vuurwerk afsteken ten strengste wordt verboden en dat de imkers hun rooktoestellen voorlopig niet meer kunnen gebruiken. Ook de jachtactiviteiten worden tijdelijk opgeschort.

Gezond verstand

Isabel García riep op tot uiterste voorzichtigheid met het oog op de hoge temperaturen die de komende dagen worden verwacht. Onverantwoord gedrag kan leiden tot ernstige situatie waarin eigen leven op het spel kan gezet worden en waarbij fauna en flora op de eilanden verwoest kunnen worden. Gezond verstand gebruiken kan elke alarmsituatie vermijden. 
Daarom zal voor de duur van deze brandalarmfase de beperkende maatregelen worden ingesteld onder code rood. 
Hieronder staan de beperkingen opgelijst in de verschillende alarmfases bij bosbrandgevaar.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ZES HELDEN

ONMOGELIJK