You are here:---De boodschappen in je leven ontdekken

De boodschappen in je leven ontdekken

Alles in het leven heeft een reden

Dezelfde nummers zien, eenzelfde naam of afbeelding die steeds weer in je blikveld komt, een bepaalde kleur of melodie, een dier dat je verrast en je uit je lethargie schudt.
Alles in je leven heeft zijn nut en doel. Ik onderzoek het leven reeds 28 jaar en meer en meer snap ik wat ze bedoelen met ‘alles is met elkaar verbonden’. Het is belangrijk om open te staan voor de tips en de symbolen die altijd op je pad aanwezig zijn.
Wat er ook gebeurt, alles is een schakel naar meer diepgang en meer inzicht, naar een dichter bij jezelf en naar de kern van het leven te komen.

Dieren en totems

Zo heeft ook de rijke wereld van de dieren ons veel te vertellen. De dieren zijn veel authentieker dan de mens en staan veel dichter bij de natuur. De dierenwereld helpt de mensheid om het contact met zijn natuur te behouden. De sjamanen, natuurartsen bij de indianen, communiceren altijd met de dieren. Voor hen is het zelfs zo, dat elke mens een totemdier heeft wiens medicijn of energetische kracht het hele leven bij jou blijft en waarop je je kan beroepen. Je hebt dus je een
– levenstotem
– reistotem (dit dier trekt je aan gedurende een korte periode)
– boodschaptotem brengt je een groei boodschap of waarschuwing. Een wake up call of klap in het gezicht
– schaduwtotem representeren de blinde vlekken en de innerlijke angsten die je moet overwinnen
Dieren komen in ons leven om ons te helpen onszelf te ontdekken.

De groene specht

Gisteren werd ik verrast door een groene specht die brutaal op mijn terras landde. Dit is een prachtige, zacht groene vogel met een scharlaken rode kop. Ik schuifelde voetje per voetje naar mijn stoel zodat ik kon genieten van dit moment. Ook moest ik wel wat lachen want het was zo een komisch zicht. Ze zat als het ware neergeploft op haar kont met de bek brutaal de lucht in. Nog nooit gezien dat een vogel zo kon zitten. Ze bleef er 6 minuten en keek af en toe heel gericht naar mij. Tijd dus om eens te kijken welke boodschap ze voor me had.

Haar medicijn bestaat uit toverkracht, overvloed, geluk, ritme, doorzettingsvermogen, emotioneel en gevoelig, kwetsbaar en beschermend, fantasierijk en teder, intuïtief en vergevingsgezind. Ze heeft het vermogen om verborgen lagen bloot te leggen.

– Ze laat je weten dat je worstelt met bezorgdheid in verband met je veiligheid en zekerheid en dat je je vastklampt aan uiterlijke zekerheden. Specht toont dat je perfect in staat bent om je leven vorm te geven en nieuwe wegen te bewandelen, het enige wat je nodig hebt is vertrouwen. Zij is een meester in het verwijzen hoe je een goeie basis legt in je leven.
– Een wake up call. Je hebt al meerdere malen een antwoord gekregen op die belangrijke vraag, en nu wordt het tijd er ook naar te handelen.
– Je bent een goede ouder maar je kan heel moeilijk je kinderen loslaten. Laat hen op tijd het nest uitvliegen en gun hen de weg. LOSLATEN is de moeilijkste les voor de specht en dit is de test van de onvoorwaardelijke, ware liefde.

Zoals de specht altijd bezig is met het bouwen van nesten, zo bent u ook altijd bezig om zekerheid te krijgen. In materieel opzicht zal uw positie stabiel en solide zijn, wat u een groot gevoel van veiligheid zal geven. Blijf voorlopig wel voorzichtig, spaarzaam en zuinig. Een periode waarin u zich vooral zult gaan bezighouden met huis en haard, en met het gezinsleven kondigt zich aan. Dit is ook het geschikte moment om plannen voor de toekomst te gaan maken.

De groene specht met rode kop pikt mieren diep uit de aarde. De kleur groen staat voor healing en voor ‘leven van uit het hart’ Zij onderscheidt zich van de andere spechten door haar lach geluid. Ze laat heel snel weten : “ik ben hier”. Ze is minder krachtig dan de andere maar ze is veel inventiever. Haar boodschap is :” gebruik wat je in huis hebt”. Ze gebruik ook haar stem om zichzelf aan te kondigen. Ze vertelt je om meer te lachen en meer vreugde toe te laten. Om meer vanuit je hart en levensvreugde te leven zonder iets te willen bewijzen. Geniet van wat de aarde je te bieden heeft.

Voor mij alvast duidelijk en herkenbaar. Bij jou ook?

By | 2017-06-23T08:32:52+00:00 juni 22nd, 2017|Categories: Leven in Balans|Tags: , , , , , , |0 Comments

About the Author:

Isabelle Lambrecht is schrijfster, healer en life coach. Na meer dan 25 jaar last van fibromyalgie, CVS, ... en een leven dat vierkant draaide, gebruikt zij nu haar kennis om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen . Klanten feedback vind je op www.zichtbaar.be contact: isabelle@isahealing.eu

Leave A Comment