zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsBONUSSEN VOOR DE HORECA IN ARONA

BONUSSEN VOOR DE HORECA IN ARONA

In de plenaire vergadering van de gemeenteraad in Adeje wordt aanstaande donderdag vrijstelling gegeven voor de terrasbelasting aan horecazaken die een openbare of publieke ruimte gebruiken om handel te drijven. Aan marktkramers en kermisuitbaters wordt een reductie gegeven van 75% en kramen die worden uitgebaat in de Mercado del Agricultor wordt een korting toegekend van 50%.

De handelaars in Arona zullen in 2021 het tarief voor het gebruik van de openbare ruimte voor het plaatsen van terrassen niet hoeven te betalen. In het kader van de maatregelen om de belastingdruk te verlichten en de betaling van kwitanties te vergemakkelijken, voorziet het plan ook in de terugbetaling, zowel van wat op de boerenmarkt als voor het gebruik van openbare terreinen voor markten en kermiskramen reeds werd betaald.

Het gaat om een herhaling van een maatregel die vorig jaar werd goedgekeurd ter ondersteuning van horecabedrijven, vooral bars en restaurants, die bijzonder te lijden hebben onder de daling van het toerisme en moeten voldoen aan de maatregelen die door de overheid worden vastgesteld.

Deze maatregelen komen bovenop dewelke die enkele weken geleden werden goedgekeurd en die betrekking hebben op het uitstel van de gemeentelijke belasting inzake grondbelasting, huisvuil en garageplaten tot de maanden oktober en november. Er werd een moratorium ingeroepen van zes maanden en er werden mogelijkheden voorzien om belastingen in schijven te betalen, zowel voor particulieren als voor handelaars.

De burgemeester van Arona, José Julián Mena, legt uit dat deze maatregelen deel uitmaken van een strategie waarbij handelaars sociale steun en steun tot nieuwe werkgelegenheid worden toegeschoven. Tot dusver heeft dit geleid tot 200 nieuwe jobs.
De directe steun om KMO’s en zelfstandigen liquiditeit te verschaffen, vrijstellingen en belastingverlagingen te geven alsmede faciliteiten voor betaling van de facturen, hebben tot dusver geleid tot 200 nieuwe jobs.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

OVERAL TAXI’S

BUS- EN TRAMKAART TENMÁS