dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogBONT OM DE ARM...
SEB LEESON LEGAL GROUP

BONT OM DE ARM…

Bont om de arm, dun in de darm.

Armoede is iets wat al eeuwen bestaat en is ook iets wat spijtig genoeg nooit uit het wereldbeeld gaat verdwijnen. Zolang er ultrarijken bestaan, zullen er altijd arme mensen zijn. Maar de meest vreemde eendjes zijn toch wel diegenen die zich voordoen als rijk maar eigenlijk geen geld meer over hebben op het einde van de maand.

Dit fenomeen ligt soms aan de opvoeding en soms ook wel aan de sociale druk van de omgeving. Als je tegenwoordig niet de nieuwste gsm hebt, of niet dat mooie kleedje aan hebt van een of ander topmerk, kan je al snel in een hoekje geplaatst worden door andere mensen. Meegaan met de trends en gadgets of verzuipen, daar lijkt het soms wel op.

Vaak zie je bij extreem arme mensen toch een hele grote flatscreen-tv staan met kabelaansluiting en zie je dat ze gretig berichtjes sturen met hun gloednieuwe gsm. Als je echter voorbij deze uiterlijke schijn kijkt, dan merk je al snel op dat net deze categorie mensen geen geld over houden om verse groentjes of fruit te kopen en om hun innerlijke mens gezond te houden. Aandoeningen als diabetes en obesitas lijken hierdoor bijna niet meer te ontwijken.

Mijn man en ik zijn een poosje geleden bewuster gaan leven door voornamelijk gezonder te gaan eten. We merken ook maar al te goed dat het niet goedkoop is om elke dag veel vers fruit en verse groenten op tafel te toveren, maar het heeft ons wel een pak meer energie en vitaliteit gegeven. Wil dit zeggen dat ik niet het nieuwste kleedje in mijn favoriete winkel kan kopen en moet blijven lopen in mijn kleedje dat ik al vijf jaar in de kast hangen heb? Dan is dat maar zo. Een gezond lichaam en een gezonde geest zijn voor mij belangrijker dan de commentaar die andere mensen zouden kunnen geven over mijn uiterlijk of over mijn ‘oude’ gsm.

Het is zo eenvoudig om naar buiten te komen en iets nieuws te kopen en je oude dingen zomaar weg te gooien terwijl deze eigenlijk nog perfect functioneren. Het is echter veel moeilijker als je lichaam op een dag niet meer mee kan omwille van een slecht en ongezond voedingspatroon. Tot op vandaag kun je spijtig genoeg je oude lichaam niet inwisselen voor een nieuw exemplaar.

Draag zorg voor je gezondheid, jouw lichaam en geest en boek bijvoorbeeld een verwenweekje naar Tenerife om even van het zonnetje te genieten en een kleurtje op te doen. Je zal merken dat mensen je niet zullen aanspreken op dat oude kleedje of op die verouderde gsm, maar op het feit dat je schittert en daardoor stralend door het leven gaat!

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

TOERISTEN OP TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

AFVAL OP TENERIFE

ZANDTAPIJT IN LA OROTAVA

TAXI

SEB LEESON LEGAL GROUP