zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsBLIJF UIT DE AFGEBRANDE GEBIEDEN
spot_img

BLIJF UIT DE AFGEBRANDE GEBIEDEN

Het is steeds druk op hoger gelegen gebieden. Las Cañadas en het Parque Natural del Teide zijn de publiekstrekkers nummer één. En terwijl men toch op hogere regionen verblijft, komen er veel residenten en toeristen in de verleiding om de geteisterde gebieden te bezoeken. Men wil het gebied dat door een alles verwoestende vuurhaard werd vernield, bezoeken. As en vernield natuurgebied werken magnetiserend op ramptoeristen.

Rosa Dávila, president van de eilandregering, het Cabildo de Tenerife, heeft verklaard dat er nog steeds interventies plaatsvinden die gevaar inhouden, zoals het blussen van technische branden – branden in de ondergrond en aan de binnenzijde van bomen – en kap- en snoeiwerken. Tevens zijn er herstellingswerken van paden en wegen aan de gang en 110 brandweerlui zijn nog in de weer met de nablussing. Aan deze 110 mensen moet bovendien het coördinerende en logistieke personeel worden toegevoegd. Er werden in de afgelopen dagen verschillende heropflakkeringen gemeld waarbij blushelikopters moesten worden ingezet.

Boetes op overtredingen

De presidente van de Tenerfiaanse regering duidde op het feit dat de Guardia Civil streng zal optreden tegen degenen die roekeloos zijn en toch de brandregio betreden. Het overtreden van de huidige verbod wordt beschouwd als een ernstige tot zeer ernstige overtreding van de huidige wetgeving. De boetes voor degenen die zonder voorafgaande toestemming het gebied van de op 15 augustus afgekondigde bosbrand op Tenerife betreden, variëren van minimaal 1.501 euro tot maximaal 600.000 euro. 

Dit is vastgelegd in wet 17/2015 van 9 juli over het nationale systeem voor civiele bescherming, waarin dit type sanctie wordt ingedeeld in licht, zwaar en zeer zwaar.

Zwaar en zeer zwaar

Indien het gaat over het betreden van de zone binnen de perimeter, wordt dit beschouwd als een zware overtreding. De boetes variëren in dit geval van 1.501 euro tot 30.000 euro.

Wanneer er sprake is van een bijzonder gevaar of belang voor de veiligheid van personen of goederen, wordt dit gecatalogeerd onder een zeer zware overtreding waarbij de bijbehorende boetes worden verhoogd van 30.001 tot 600.000 euro.

De voorzitter van het Cabildo van Tenerife, Rosa Dávila, herhaalde gisteren haar boodschap waarin ze de mensen opriep om verstandig te zijn, zodat burgers zich niet in het gebied van de brand begeven die in augustus bijna 15.000 hectare van de boskroon heeft aangetast en die, nog steeds actief is.

Om al deze redenen vraagt de president van het eiland om het gebied niet te betreden. De Guardia Civil zal streng toekijken en alle overtreders op de bon zwieren.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img