donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogBLAUWE WIMPELS 2019
SEB LEESON LEGAL GROUP

BLAUWE WIMPELS 2019

Wie wil zwemmen aan een strand waar deze vlag wappert kan rekenen op een gezonde en veilige omgeving. Je kunt er niet meer verdrinken en een salmonellabesmetting is er onbestaand. De Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor, de instelling die de blauwe vlaggen of de banderas azules uitreikt heeft op het hoofdkantoor van de Wereldorganisatie voor Toerisme in Madrid het kopje moeten koel houden om de kandidaten voor een blauwe wimpel aan te duiden.
De Blauwe Vlag onderscheidt de stranden en jachthavens die voldoen aan de criteria van uitmuntende zwemwaterkwaliteit, voldoen aan de milieunormen en beschikken over een adequate gezondheids- en veiligheidsinfrastructuur om de gezondheid en veiligheid van de gebruikers ervan te waarborgen.

De Blauwe Wimpels werden in 1987 in Spanje voor de eerste keer uitgereikt en het jaar daarop werden de Canarische Eilanden erbij betrokken. De eerste keer, in 1988, werden drie vlaggen uitgereikt: Adeje (Playa de Troya, TF), San Bartolomé de Tirajana (Playa del Inglés, GC) en Santiago del Teide (Playa de La Arena, TF) waren de prijswinnaars. Enkel Playa La Arena (TF) en Playa del Inglés (GC) hebben gedurende 31 edities onafgebroken, elk jaar, hun vlag binnen behaald.

In de editie 2019 heeft de autonome regio Canarias 43 Blauwe Vlaggen ontvangen voor haar stranden en 6 voor de jachthavens, die garant staan voor de gezondheids- en milieukwaliteit, de zorg voor het milieu, de toegankelijkheid en diensten en een uitstekend waterkwaliteit.
Het initiatief voor de blauwe vlag wordt op de Canarische Eilanden beheerd in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid van de regering van de Canarische Eilanden, via het Directoraat-generaal Volksgezondheid van de Gezondheidsdienst van de Canarische Eilanden.

Het initiatief van de Blauwe Vlag
De blauwe vlag is een jaarlijks prijs- en milieukwaliteitscertificeringssysteem dat is ontwikkeld door de FEE (European Federation of Environmental Education). In Spanje wordt het initiatief gecoördineerd door ADEAC (Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor). Bandera Azul promoot en beloont de deelname aan vrijwillige milieu-initiatieven van de gemeentelijke autoriteiten, de lokale en bezoekende bevolking en vertegenwoordigers in de toeristische sector.

Het initiatief van de Blauwe Vlag staat los van partijdige of territoriale belangen en is niet afhankelijk van economische belangen, aangezien het niet wordt gefinancierd/gepromoot door potentiële kandidaten, noch door lokale toeristische of stedelijke belangen.
Dit internationale programma beloont de inspanningen van stadsbesturen en jachthavenbeheerders om te voldoen aan de hoge eisen van de Blauwe Vlag, die de gezondheids- en milieukwaliteit, de zorg voor het milieu, de toegankelijkheid en de diensten en een uitstekend niveau van waterkwaliteit garandeert.

Het initiatief van de Blauwe Vlag is politiek onafhankelijk van partij- of territoriale belangen, het verzamelt en werkt samen met de autoriteiten van alle tekenen en op alle niveaus, en het is niet afhankelijk van economische belangen, aangezien het geen financiering ontvangt van potentiële kandidaten, noch van lokale toeristische of stedelijke belangen.

De winnaars zijn
Voor de stranden: Arona: Las Vistas, El Camisón.
Santiago del Teide: La Arena.
San Cristóbal de La Laguna: Piscinas de Bajamar.
Los Realejos: El Socorro.
Puerto de la Cruz: San Telmo, Complejo Playa Jardín.
Guía de Isora: Playa y Calas de la Jaquita.
Tacoronte: La Arena-Mesa del Mar.

Voor de jachthavens: Santiago del Teide: Puerto deportivo de Los Gigantes.
Santa Cruz de Tenerife: Real Club Náutico de Tenerife.
Adeje: Puerto Colón.

We kunnen opnieuw met een gerust hart gaan zwemmen en wil je nalezen aan welke voorwaarden een strand en een haven moeten voldoen om deze fel begeerde wimpel te bemachtigen, lees dan een eerder gepubliceerd artikel BLAUWE VLAG OP HET STRAND

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

BESTE KLIMAAT TER WERELD

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP