maandag, oktober 3, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsBLAUWE WIMPELS 2022

BLAUWE WIMPELS 2022

Wie wil zwemmen aan een strand waar deze vlag wappert kan rekenen op een gezonde en veilige omgeving. Je kunt er niet verdrinken en een salmonellabesmetting is er onbestaand. De Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor, de instelling die de blauwe vlaggen of de banderas azules uitreikt heeft het kopje moeten koel houden om de kandidaten anno 2022 aan te duiden.

De Blauwe Vlag onderscheidt de stranden en jachthavens die voldoen aan de criteria van uitmuntende zwemwaterkwaliteit, die voldoen aan de milieunormen en beschikken over een adequate infrastructuur om de gezondheid en veiligheid van de gebruikers ervan te waarborgen.

De Blauwe Wimpels werden in Spanje voor de eerste keer uitgereikt in 1987 en het jaar daarop werden de Canarische Eilanden erbij betrokken. Toen werden er drie vlaggen uitgereikt: Adeje (Playa de Troya, TF), San Bartolomé de Tirajana (Playa del Inglés, GC) en Santiago del Teide (Playa de La Arena, TF) waren toen de prijswinnaars. Enkel Playa La Arena (TF) en Playa del Inglés (GC) hebben gedurende 33 edities onafgebroken, elk jaar, hun vlag binnen behaald.

In het jaar 2022 heeft de autonome regio Canarias 58 Blauwe Vlaggen ontvangen voor 54 stranden en voor 4 jachthavens, die garant staan voor de gezondheids- en milieukwaliteit, de zorg voor het milieu, de toegankelijkheid en diensten en een uitstekend waterkwaliteit.
Dit internationale programma beloont de inspanningen van stadsbesturen en jachthavenbeheerders die voldoen aan de hoge eisen die garant staan voor de gezondheid, de zorg voor het milieu en de toegankelijkheid.

Het initiatief is politiek onafhankelijk van partij- of territoriale belangen, het verzamelt en werkt samen met de autoriteiten van alle strekkingen en op alle niveaus. Het is niet afhankelijk van economische belangen, aangezien het geen financiering ontvangt van potentiële kandidaten, noch van lokale toeristische of stedelijke instellingen.

De winnaars op Tenerife zijn

Voor de stranden:
Adeje: El Duque, Torviscas.
Arona: El Camisón, Las Vistas.Garachico: El Muelle, Piscinas Naturales de El Caletón.
Guía de Isora: Playa de la Jaquita.
Icod de los Vinos: San Marcos.
Los Realejos: Socorro.
San Cristóbal de La Laguna: Piscinas Naturales de Bajamar, Piscina Natural del Arenisco.
Tacoronte: La Arena (Mesa del Mar).
Voor de havens:
Santa Cruz: Real Club Nautico de Tenerife.
Voor de centra:
Los Realejos: Aula de la Naturaleza Rambla de Castro.

We kunnen opnieuw met een gerust hart gaan zwemmen en wil je nalezen aan welke voorwaarden een strand en een haven moeten voldoen om deze felbegeerde wimpel te bemachtigen, lees dan ons eerder gepubliceerd artikel BLAUWE VLAG OP HET STRAND.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

KERST OP TENERIFE

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VOEDSELALLERGIE

SOORTEN POLITIE

VIA ANNEMIE