maandag, april 22, 2024
HomeBlogNieuwsBINNENKORT TESTS VEREIST VOOR TOERISTEN
spot_img

BINNENKORT TESTS VEREIST VOOR TOERISTEN

De toegangsmodaliteiten tot de Canarische Eilanden zullen er binnenkort anders uitzien. De Canarische regering denkt erover na om na te gaan of de aankomende toeristen vrij zijn van het COVID-19-virus. Op deze manier worden besmette reizigers geweerd. De modaliteiten verschijnen binnenkort.
De Canarische president, Ángel Víctor Torres, en de minister van Toerisme, Yaiza Castillo, hebben de belangrijkste details van het wetsontwerp al bekendgemaakt dat naar alle waarschijnlijkheid eind deze week zal goedgekeurd worden.

Het belangrijkste criterium in het decreet is het voorleggen van een negatief resultaat van een PCR-test of een antigeentest die maximaal 72 uur oud is, door elke toerist die aankomt op Canarische grond.

Zoals eerder aangekondigd, kunnen toeristen besluiten om de test in hun land te laten uitvoeren of om een antigeentest te laten uitvoeren in de hotels die daarvoor zijn uitgerust of in een gezondheidscentrum, een kliniek of een laboratorium. De tests kunnen worden betaald door de touroperators, die zich op voorhand bereid hebben getoond om ervoor te betalen. Ander betaalt de toerist het zelf.

De Canarische Eilanden zetten zich duidelijk in op antigeentests, waarmee COVID-infectie met een zeer hoge betrouwbaarheid in enkele minuten en tegen een zeer lage prijs kan worden opgespoord. De prijs wordt geschat tussen twintig en dertig euro in tegenstelling tot meer dan 100 euro voor een PCR-test.
Om dit te kunnen realiseren zal de Canarische overheid twee autonome wetten moeten hervormen, namelijk de wet op het ‘Beheer van het toerisme’ en de wet op de ‘Geclassificeerde activiteiten’.

President Torres en Minister Castilla benadrukken dat de Canarische overheid geen enkel risico wil nemen bij het revtaliseren van de toeristische industrie. Men wil vooral de volksgezondheid niet blootstellen aan besmettingen die de eilanden binnenkomen via de toeristenstroom die langzaam op gang komt.
Alle Europese regio’s hebben een hogere incidentie dan de Canarische Eilanden. Spanje heeft een incidentie van 410 besmettingen per 100.000 inwoners, Duitsland 130, het Verenigd Koninkrijk 384, Frankrijk 589, Nederland 615 en België piekt met 1.250 besmettingen per 100.000 inwoners.

De wet treedt in werking op de dag na de publicatie in het B.O.C. (Boletín Oficial de Canarias of staatsblad/staatscourant van de Canarische Eilanden), maar moet door het regionale parlement nog worden goedgekeurd. Er wordt een overgangsperiode van maximum 15 dagen voorzien om touroperators, hotelketens, reisbureaus en ambassades de mogelijkheid te geven om elke toerist in te lichten over deze nieuwe wet.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

  1. Ik vind het wel goed dat er een test word ingevoerd dan is de reiziger op het vliegtuig ook geruster als men moet plaats nemen naast iemand vreemd die ge niet kent.

  2. Op een vliegtuig is de besmettingsgraad miniem, op voorwaarde dat er een mondmasker gedragen wordt, de bagagekoffers niet mogen gebruikt worden en het in- en uitstappen gereguleerd wordt. Op luchthavens is het gevaarlijker om besmet te worden, daarom vraagt de overheid om een persoonlijke afstand van anderhalve meter te bewaren.
    Al bij al, is het veilig om naar Tenerife te vliegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

FRANSE COMPLIMENTJES

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img