woensdag, juni 29, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsBINNENKORT EINDE MASKERPLICHT?

BINNENKORT EINDE MASKERPLICHT?

De Spaanse Minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, heeft aangekondigd dat de verplichting om mondmaskers binnenshuis op te zetten, er ‘eerder vroeger dan later’ aankomt, maar voor honderd procent afhankelijk is van de ontwikkeling van de epidemiologische gegevens veroorzaakt door het COVID-19-virus. Zij verwees in dit geval naar eerdere beslissingen waarbij een mondmasker in openlucht niet meer hoeft gedragen te worden.

Enkel indien de indicatoren in de zorgcapaciteit en de cumulatieve incidentie (A.I.) een dalende tendens aangeven, kan er daarop ook versoepeld worden. Momenteel is er stabilisatie van de A.I. over 14 dagen en een lichte stijging over 7 dagen in sommige autonome regio’s.

Volgende week komt de Comisión de Salud Pública – de Commissie voor Volksgezondheid – samen en daar zal men zich concentreren op de meest kwetsbare gevallen, de ernstige gevallen en de uitbraken per regio. Er zal minder aandacht geschonken worden op het aantal besmettingen per gemeente en op nationaal vlak.

Dat kunnen we ons permitteren omdat Spanje een zeer hoge vaccinatiegraad heeft. Ruim 92% van de bevolking boven de 12 jaar heeft een volledig vaccinatietraject afgelegd. Mede doordat de coronapandemie endemisch is geworden, kan deze stap genomen worden en kan er een nieuwe fase in deze pandemie aangekondigd worden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HOPELOOS VERLIEFD

ONBEWOOND EILAND

LENTE OP HET EILAND

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GOEDKOPER REIZEN

BLADWIJZER

VOOR ONZE KLEINSTEN