zondag, november 27, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsBIJVAL VOOR HET CARNAVALTOERISME

BIJVAL VOOR HET CARNAVALTOERISME

De hotels in het hoofdstedelijk gewest zitten zo goed als vol voor het carnavalsweekend dat vooral in de eerste week op straat zal doorgaan. De verplaatsing van de activiteiten naar de maand juni heeft veel bezoekers ertoe aangezet naar Santa Cruz af te reizen om te genieten van een atypisch carnavalseditie. De stroom van reserveringen werd snel in gang gezet van zodra de data van de diverse activiteiten werden aangekondigd. Naar het einde van het carnavalsgebeuren wordt het zowaar nog drukker.
Het programma hebben we eerder gepubliceerd in het artikel CARNAVAL 2022 WORDT EEN TOPPER.

In tegenstelling tot andere jaren, is het dit jaar drukker van bij het begin van de activiteiten en noteert men overal hogere bezettingen in vergelijking met de reguliere carnavalsperiode die normaal in het begin van het jaar doorgaat. In het eerste weekend op 3, 4 en 5 juni is het al van dat. De gekte slaat toe en de carnavaleske gemeenschap – dat zijn heel veel mensen op Tenerife – heeft de data van het zomercarnaval (!) in de agenda aangestipt. Niet alleen de Tinerfeños zullen op de afspraak zijn, ook nationaal en internationaal carnavalsverkeer is op gang gekomen. Niet voor niets wordt het carnavalsgebeuren op Tenerife op een na, het grootste carnaval ter wereld genoemd.

Postcorona

Corona en haar varianten hebben, ook op Tenerife, heel wat roet in het eten gegooid. Lange tijd circuleerde het virus op de Canarische Eilanden en konden er geen festivals of canavalsactiviteiten worden georganiseerd. Er werd dus geen enkele ruimte geboden voor het organiseren van vieringen, evenementen, volksfeesten, festivals en romerías op de eilanden zolang de pandemie niet grotendeels was verdwenen. Maar nu, ondanks alles is iedereen content met een normalisering van het leven.  

Carnavalstoerisme

De zomer kan een stabiele periode zijn, ondanks dat het seizoen zich minder goed leent om carnaval te vieren. Het toeristisch winterseizoen is de ‘belangrijkste klant’ en deze klant is momenteel niet op het eiland aanwezig. Daarentegen is er een toename vastgesteld van de lokale inwoners van andere eilanden die naar het grootste der Canarische Eilanden afzakken om deze unieke gebeurtenis te beleven.

Hoe het carnaval is ontstaan en hoe het zich heeft ontwikkeld op Tenerife kan hier gelezen worden.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

DE TIJD VAN TOEN

ZWEMBADGENOEGENS

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES