woensdag, oktober 5, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsBIG BROTHER IN ARONA

BIG BROTHER IN ARONA

Het gemeentebestuur van Arona heeft, via het departement Milieu en Duurzaamheid, een aanbesteding uitgeschreven voor een digitaal bewakingssysteem dat het beheer van de gemeentelijke kustlijn moet verbeteren en veiliger moet maken. Daarvoor werd een budget van 3,8 miljoen euro voorzien over een looptijd van vier jaar of 807.824 euro per jaar exclusief taks. De uiterste datum voor de indiening van voorstellen is 14 oktober.

De belangrijkste verbetering van dit nieuwe contract, in vergelijking met het vorige, is de vraag naar een digitaal bewakingssysteem voor de kustlijn, die broodnodige informatie moet verschaffen om te voorzien in de gezondheid en de veiligheid van iedereen die zich op deze locaties bevindt. Er wordt in real time gemeten hoeveel personen er zich op welke plaats bevinden. Dit is nodig om de menselijke aanwezigheid op de twee stranden van Los Cristianos te meten en het beheer ervan gevoelig zal vergemakkelijken.
Ook wordt er voorzien in een systeem dat informatie over de weersomstandigheden zal uitsturen en worden de twee belangrijkste stranden uitgerust met camera’s die worden verbonden aan een webcam-systeem.

De kustgebieden zijn de meest gewaardeerde plaatsen in de gemeente, zowel voor de bewoners als voor de toeristen en om deze aantrekkelijk te houden doet het gemeentebestuur van Arona er alles aan om het leuk en netjes te houden. Dat bewijzen de talrijke kwaliteitsonderscheidingen die de gemeente reeds heeft ontvangen. Naast de blauwe vlaggen, die getuigen van de kwaliteit van de stranden, springt vooral de AENOR-vlag op playa Las Vistas in het oog voor universele toegankelijkheid (UNE 170001-2:2007), de enige vlag die werd uitgedeeld op de Canarische Eilanden.

Deze diensten zullen toegang krijgen tot het nieuwe digitale bewakingssysteem: afvalbeheer en reinigingsdiensten, onderhoudsdiensten van de infrastructuur, inspectiewerkzaamheden, het opzetten en uitvoeren van milieucommunicatie- en bewustmakingscampagnes en de invoering van digitale technologie voor het beheer van de IT-dienst van Arona.

Door de invoering van het nieuwe systeem moet de netheid van de stranden gevoelig verbeteren en wordt de doeltreffendheid van onze diensten naar een hoger niveau getild, wat een direct effect zal hebben op de verbetering van de kwaliteit van de kustlijn en voor het toerisme in Arona.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

DE TIJD VAN TOEN

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

WACHTDIENST APOTHEKEN

UNA SIESTA