dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogNieuwsBIENVENIDOS A CANARIAS
spot_img

BIENVENIDOS A CANARIAS

Het Verenigd Koninkrijk en Duitsland laten hun onderdanen terug naar de Canarische Eilanden reizen. Beide landen verwijderen zeer binnenkort hun veto en geven daarmee zuurstof aan de toeristische sector op de Canarische Eilanden. Door deze beslissingen is er terug hoop op het slagen van het wintertoerisme en dat doet de toeristische economie herademen.
De twee hoofdrolspelers in de toeristische industrie mogen van hun diverse overheden terug afreizen naar de Canarische Eilanden.

Vanaf morgen, zaterdag 24 oktober zullen de luchthavens op de Canarische archipel opnieuw Duitse toeristen verwelkomen. De dag nadien kunnen de Britse toeristen zonder gevolgen inchecken.
Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten al gepland. Het aanbod bevat duizenden passagiersstoelen en iedereen verwacht daarom een stormloop naar de Canarische regio vanuit deze twee landen.

De Duitse ambassadeur in Spanje, Wolfgang Dold, heeft de Canarische president, Angel Victor Torres, laten weten dat de Canarische Eilanden worden uitgesloten als risicozone en van deze lijst worden geschrapt. Dat betekent dat quarantaine bij terugkeer naar het U.K. niet meer nodig is.

Rond hetzelfde moment bevestigde de Minister van Vervoer van het Verenigd Koninkrijk, Grant Shapps, dat hij de Canarische Eilanden opneemt in de lijst van veilige bestemmingen.
Britten kunnen nu naar believen naar de eilanden reizen en ze moeten vanaf zondag 25 oktober niet meer in quarantaine als ze van een Canarische bestemming naar het Verenigd Koninkrijk terugkeren.

Zodra het nieuws bekend werd, kondigden de luchtvaartmaatschappijen Condor, TUI, Ryanair, Easyjet en Lufthansa aan dat er 71 vluchten naar de Canarische Eilanden worden gepland vanuit Duitsland, met een totaal van 13.000 zitplaatsen.
Vanuit het Verenigd Koninkrijk zijn er 92 vluchten gepland met een totaal van 18.000 zitplaatsen.
Jet2.com en Jet2holidays hebben gisteren aangekondigd dat ze hun vluchten naar de eilanden op 30 oktober zullen hervatten. Zo worden er opnieuw vluchten en vakantiepakketten aangeboden naar Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura en dit vanaf de negen Britse luchthavens.

Hoewel het nog te vroeg is om te bepalen of dit het seizoen zal redden, is het zeker belangrijk nieuws. Volgens gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid hebben de Canarische Eilanden nu de laagste incidentie in Spanje, met 81,13 gevallen (op 14 dagen) per 100.000 inwoners en 42,35 (op 7 dagen) per 100.000 inwoners.

De archipel is nu epidemiologisch gezien beter af dan het Verenigd Koninkrijk of Duitsland. Van de 13,1 miljoen buitenlandse toeristen die vorig jaar de Canarische Eilanden bezochten, kwam meer dan de helft uit slechts twee landen: 4,87 miljoen uit het Verenigd Koninkrijk (37,2% van het totaal) en 2,51 miljoen uit Duitsland (19,1%).

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

GELUK OP EEN EILAND

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img