zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsBEZOEKERSCENTRUM IN MASCA IS OPEN
spot_img

BEZOEKERSCENTRUM IN MASCA IS OPEN

Het Bezoekerscentrum van de Barranco de Masca in het Teno Rural Park is vanaf vandaag elke dag van de week open van 09.00 tot 17.00 uur. Voorafgaand heeft de gemeenteraad van Buenavista del Norte een vergadering gehouden met de inwoners van Masca waar werd uitgelegd dat de opening van het bezoekerscentrum ook zal dienen om de toestroom van belangstellenden in deze toeristische enclave te reorganiseren. De buurtgemeenschap heeft hun bezorgdheden en wensen geuit. Zij leggen de nadruk op het verkeersprobleem en de noodzaak van de aanwezigheid van de lokale politie op straat om het parkeerprobleem in goede banen te leiden. Tenminste tot de aanlegsteiger in gebruik wordt genomen.

Dit is opnieuw een mijlpaal in de rijke geschiedenis van Masca. De wandelroute door het ravijn is al enkele maanden open tot tevredenheid van de talrijke wandelaars. Deze nieuwe stap draagt bij aan de dynamiek en de populariteit van Masca. 
Het bezoekerscentrum is een verplichte halte voor wandelaars die het ravijn willen verkennen, maar het biedt ook een brede waaier aan bijkomende diensten voor alle bezoekers, zoals informatie over het Teno Rural Park en over andere wandelpaden als alternatief voor de barrancowandeling in Masca.

Het wandelpad in de populairste kloof van Tenerife is alleen in het weekend toegankelijk en er is voorlopig nog geen mogelijkheid om op het einde in te schepenen omdat de werkzaamheden aan de steiger nog niet zijn voltooid. De herstelling van deze aanlegsteiger zal de mogelijkheden in het actieve toerisme doen toenemen en daarom kijkt de toeristische sector alvast uit naar een hervatting van excursies naar Masca. Dan pas kan er een volledig aanbod worden gedaan van transportmogelijkheden. Per bus naar Masca en na de wandeling met de boot naar Los Gigantes. Dit zal het mobiliteitsprobleem rond Masca en de parkeerproblemen op de TF-436 grotendeels oplossen.

De aanpassing en verbetering van de aanlegsteiger omvat de uitbreiding van een betonnen platform met een oppervlakte van 114 vierkante meter en van een schutwand in beton. Bovendien wordt de huidige loopbrug afgebroken en wordt deze vervangen door een lichtmetalen structuur.

Hoe de wandeling wordt gereserveerd kun je HIER lezen. Wie het volledig verhaal rond de sluiting wil lezen doet dat HIER.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

ALOË VERA

TENERIFE ALS REISBESTEMMING

OCEAANWATER WORDT WARMER

spot_img