dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsBETOGINGEN OP KOMST
SEB LEESON LEGAL GROUP

BETOGINGEN OP KOMST

De roep op de Canarische Eilanden om toestemming te geven voor het gebruik van antigeentests voor toeristen wordt met de dag groter.
De werkgeversbonden zijn het wachten op een oplossing beu en vragen hulp van de Canarische regering. Ze dreigen met betogingen als deze tests niet worden toegestaan.

Vanaf vandaag mogen Engelse toeristen opnieuw naar het buitenland. Dit goede nieuws zou wel eens de verwachtingen kunnen dwarsbomen die de hotelsector voor dit winterseizoen heeft gekoesterd.

De centrale overheid geeft nog steeds geen toestemming gegeven voor antigeentests voor toeristen die de eilanden willen bezoeken en wijkt niet af van haar standpunt.
Elke sector op de Canarische Eilanden is vragende partij, zo ook de Canarische overheid, voor antigeentests in plaats van PCR-tests. Deze zijn toegankelijker en goedkoper voor toeristen.
Er zijn veel plaatsen in Europa, zoals in Duitsland of het in Verenigd Koninkrijk, waar 72 uur voor een vlucht geen PCR-tests kunnen afgeleverd worden, waardoor veel toeristen die naar de Canarische Eilanden willen reizen, niet kunnen vertrekken.

Daarom hebben de vier toeristenverenigingen, Ashotel, FEHT, Lanzarote Tourist Federation en Asofuer, gisteren een gezamenlijke verklaring afgelegd waarin ze de regering van de Canarische Eilanden vragen om een legale en competente manier te vinden om de antigeentests toe te passen op alle reizigers die op de Canarische Eilanden aankomen.
Als dit niet gebeurt, vrezen ze dat het de komende dagen wel eens tot betogingen zou kunnen komen.

De hoteliers herinneren eraan dat premier Pedro Sanchez vorige week heeft toegezegd aan de regionale overheid om de antigeentests te regulariseren voor begin december.
Op de G-20-top in La Palma heeft de minister van Toerisme, Reyes Maroto, zich echter beperkt tot het doorgeven van de verantwoordelijkheid aan de Europese Unie, die naar eigen zeggen nog geen toestemming heeft gegeven voor het gebruik van antigeentests. Daardoor is er opnieuw onduidelijkheid en onzekerheid.

Het falen van de nationale regering leidt de toeristische sectoren naar het enig overgebleven middel. Betogen en op straat komen om de economische motor van de eilanden en de werkgelegenheid die het toerisme beweegt, zo snel als mogelijk terug op gang te brengen.

Op hun beurt waarschuwen de touroperators de EU voor faillissementen als antigeentests verder worden geweigerd. De grote touroperators hebben Brussel al gewaarschuwd voor de ernstige problemen waarmee ze te maken zullen krijgen als de Spaanse regering het gebruik van antigeentests geen groen licht geeft.
TUI had al zijn activiteiten gericht op het hoogseizoen op de Canarische Eilanden, vooral vanaf vandaag, de dag wanneer de quarantaine van alle Britse burgers eindigt.

Als de Spaanse regering antigeentests bij aankomende toeristen niet toelaat, dreigt het ongenoegen om te slaan in boosheid en dan komen er betogingen op de Canarische Eilanden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP