maandag, december 5, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsBETOGING TEGEN BOUWPROJECT IN EL PUERTITO (ADEJE)

BETOGING TEGEN BOUWPROJECT IN EL PUERTITO (ADEJE)

Tegen het imposant bouwproject dat een toeristisch resort uit de hoed moet toveren, en waarover wij berichtten in ons artikel WEST-VLAMINGEN BOUWEN EEN NIEUW DORP, werd geprotesteerd. Zo’n 800 mensen demonstreren tegen het bouwproject ‘Cuna del Alma’ in El Puertito de Adeje met de slogan El Puertito no se toca – Aan El Puertito wordt niet geraakt.

Ongeveer 800 mensen verzamelden zich gisteren in El Puertito de Adeje, bijeengeroepen door natuur- en milieuorganisaties, door verenigingen die opkomen tegen het verder afkalven van authentieke eilandoppervlakte en door politieke partijen, om te protesteren tegen het megaproject van de Vlaamse investeerders. Door dit project groen licht te geven, dreigt een van de laatste onaangetaste locaties, die nog vrij zijn van overbevolking, verwoest te worden. 

Geldgewin

De organisatoren van deze eerste burgervergadering, die afgelopen zaterdag plaatsvond in El Puertito de Adeje, hekelen wat zij een complete aanslag op het milieu noemen. Een project dat gevolgen zal hebben voor de fauna en flora op deze locatie, met inbegrip van bedreigde en beschermde fauna en flora. Wij horen ook zeggen dat de burgemeester zijn ziel heeft verkocht en zich heeft laten naaien door het geldgewin in plaats van te vechten voor een stukje onaangeroerd natuurlandschap.

Tijdens het evenement op het strand scandeerden de aanwezigen de slogan El Puertito no se toca. In de verschillende toespraken werden diverse politieke overheden verantwoordelijk gesteld. Zij stelden dat de verschillende institutionele organen, in plaats van op te komen voor het behoud en de bescherming van de natuurgebieden, de kant kozen van de investerende vastgoedspeculanten, tevens de roofdieren van het grondgebied.

Samen sterk

De diverse betogende platformen en groeperingen die zaterdag aanwezig waren, wijzen erop dat hun overtuigende kracht in het verleden heeft bewezen dat ze tot heel veel in staat zijn. Zo werden de bouw van de Unelco-torens in Vilaflor en de nieuwe haven van Fonsalía tegengehouden. Nu ook, kunnen wij deze milieudaad neersabelen, dixit de manifestanten.

Foto: website Cuna del Alma

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VERBODEN VOOR JONGEREN

HET VOORJAAR CARNAVAL

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ROKEN VERBODEN

BLADWIJZER

TENERIFE IN DE TOEKOMST