dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogBETER EEN DAG ALS EEN TIJGER GELEEFD…
spot_img

BETER EEN DAG ALS EEN TIJGER GELEEFD…

Beter één dag als een tijger geleefd, dan duizend jaren als een schaap.

 

Voor de meeste mensen is het leven als een kabbelend beekje en loopt het water zonder al te veel hindernissen vanaf je geboorte tot aan je dood. Voor een kleine minderheid van de bevolking is dit verloop niet spannend genoeg waardoor zij op zoek gaan naar meer afwisseling en avontuur.

Als er één woord is dat niet van toepassing is op mijn man en ik, dan is het ‘standvastig’. In de loop der jaren hebben wij al veel spontane en avontuurlijke beslissingen genomen in ons leven en wij krijgen daarom regelmatig de opmerking van familie en vrienden dat wij vaker van gedachten wisselen dan van onderbroek.

Een avontuurlijk leven is niet voor iedereen weggelegd en dat is maar goed ook, want anders zou de economie niet meer draaien. Dit wil echter niet zeggen dat je moet geleefd worden zonder nooit iets spontaans te doen.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat morgen iedereen op het werk collectief ontslag neemt en naar Tenerife komt om daar een nieuw leven te beginnen want dan eindigen we in chaos.

Begin met kleine stapjes te zetten en kijk waar je jezelf comfortabel bij voelt.

Iedereen die ooit al is losgebroken uit de sleur van het dagdagelijkse leven heeft dezelfde mening: ‘de eerste stap zetten is steeds de moeilijkste’.

Elke dag op hetzelfde uur opstaan, elke dag dezelfde routine: van en naar het werk en een job die je eigenlijk niet zo graag doet. Je zou voor minder het gevoel krijgen dat je een schaap bent die de kudde aan het volgen is.

Doe af en toe eens iets spontaan en onbezonnen, zonder dat je daarbij het gevoel hebt dat je inboet aan zekerheid en standvastigheid. Boek een kleine vakantie naar een land met een totaal andere cultuur, leer op je oude dag iets waarbij je dacht het nooit te kunnen zoals bijvoorbeeld fietsen of zwemmen. Boek die duosprong waar je al jaren van droomde, leer een andere taal of ga terug naar school om een diploma te behalen. Het hoeven niet altijd grote veranderingen te zijn die je aanbrengt in je leven. Begin met een kleine verandering en zie hoe je jezelf daarbij voelt.

 

Kom je vaak naar Tenerife met vakantie en ben je meestal honkvast als het op je verblijf aankomt? Leef dan voor één keertje eens als een tijger en zoek een verblijf uit op een plek waar je nog niet geweest bent op het prachtige eiland. Tenerife heeft zoveel te bieden en bestaat uit meer dan alleen het bruisende zuiden. Laat je verrassen door wat het eiland te bieden heeft en zet eens een stapje buiten je comfortzone. Leef, geniet en droom!

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Kim
Kim
Vaste medewerkster en blogster van Tenerife Connect. Als jeugdige inwoonster van Tenerife kan zij zonder scrupules schrijven en vertellen over het leven op een eiland als jonge dertiger.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img