zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsBESTEMMINGEN MET DE BESTE EN SLECHTSTE RESULTATEN
spot_img

BESTEMMINGEN MET DE BESTE EN SLECHTSTE RESULTATEN

Uit een analyse van het Observatorio van het overkoepelend orgaan Ashotel blijkt dat Playa Paraíso, Playa de El Duque en Golf del Sur de beste micro-bestemmingen zijn op Tenerife. Het platform maakt deel uit van het streven van Ashotel naar innovatie, digitalisering en duurzame ontwikkeling op basis van data-intelligentie. 

Voor de analyse werden er 17 locaties onderzocht waar het toerisme welig tiert. Playa Paraíso, Playa de El Duque en Golf del Sur komen uit de enquête als beste leerlingen van de klas en zijn aangeduid als de toeristische microbestemmingen met de beste prestaties in 2022 in vergelijking met 2019, het jaar vóór de coronapandemie. Dit resulteert in vergelijkende cijfers van het aantal overnachtingen, aantal toeristen, hotelinkomsten en gemiddelde bezettingsgraad. 

Overnachtingen

Wat de overnachtingen betreft, scoort Golf del Sur het hoogst van de 17 geanalyseerde (micro)bestemmingen op Tenerife. Een stijging met 24,77%, van 1,05 miljoen overnachtingen in 2019 naar 1,31 miljoen in 2022. Playa Paraíso groeide met bijna 19%, Playa de El Duque met 10,5% en Los Gigantes met 10,3%.

De vakantiebestemmingen die de cijfers van 2019 niet overtroffen zijn Costa del Silencio, (Arona) met -75,5%, het historische centrum van Puerto de la Cruz met -35,8%, Callao Salvaje (Adeje) met -32,1% en El Médano (Granadilla de Abona) met -31,6%.

Reizigers

In termen van overnachtingen waren de gebieden met de beste procentuele prestaties Golf del Sur, met een stijging van 38,5%, Playa Paraíso met 25,2%, Playa de El Duque met 15% en Los Gigantes met 10,2%. Als we echter kijken naar absolute volumegegevens, registreerde Playa de Las Américas in 2022 het hoogste aantal gehuisveste reizigers, met 916.885, een cijfer dat 3% lager ligt vergeleken met 2019. Daarna volgt Costa Adeje met een totaal van 695.953 gehuisveste reizigers, een daling van -5,6%.

Onder de meest opvallende procentuele dalingen van het aantal gehuisveste reizigers vallen de gegevens samen met de overnachtingen en plaatsen van de bestemmingen. Costa del Silencio zakt het meest met 72%, gevolgd door Callao Salvaje (-35,7%), Torviscas-Fañabé Alto (-25,1%) en het historische centrum van Puerto de la Cruz (-24,4%).

Bezettingsgraad

Wat de gemiddelde bezettingsgraad betreft, overschreden alle microbestemmingen in 2022 de 50%, behalve in Costa del Silencio, waarvan de prestatie samenvalt met andere indicatoren en bleef steken op een gemiddelde van 22,8%. Tot de hoogste gemiddelde bezettingsgraad behoren Playa Paraíso (88,8%), Playa de El Duque (82,6%) en Golf del Sur (80,3%). De laagste gemiddelde bezettingsgraad in 2022 zijn, afgezien van het eerdergenoemde Costa del Silencio, die van Los Cristianos (55,5%), El Médano (58,2%) en het historische centrum van Puerto de la Cruz (59,3%).

Inkomsten

Wat de totale inkomsten betreft, voeren Playa Paraíso, met een stijging van 74,7% ten opzichte van 2019, Golf del Sur (+37,9%) en Playa de El Duque (+27,2%) opnieuw de ranglijst aan. Deze drie microbestemmingen waren vorig jaar goed voor bijna 464 miljoen euro aan inkomsten. Bij de meest opvallende dalingen is hetzelfde patroon te zien als de overige criteria: Costa del Silencio (-58,9%), het historische Puerto de la Cruz (-38,6%) en Callao Salvaje (-19,4%), nog steeds in vergelijking met het referentiejaar vóór de coronapandemie.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

  1. Ik denk toch dat het klimaat wat aan ’t veranderen is regen wind… veel bewolking….,maar toch komen we steeds terug naar onze vrienden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

VACCINATIE TEGEN RODDELS

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img