donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogBESTE KLIMAAT TER WERELD
spot_img

BESTE KLIMAAT TER WERELD

Aangename temperaturen, meer dan 300 dagen zon, aanvaardbare klimatologische omstandigheden en een gezonde omgeving zijn de ingrediënten die zorgen voor het unieke klimaat dat op Tenerife te beleven valt.

Daar waar geen zware industrie te vinden is en waar de lucht amper is vervuild. Daar waar reumalijders en mensen met gewrichtsproblemen miraculeus verlost worden van hun aandoeningen. Daar waar lucht inademen een belevenis is. Daar waar gezondheid troef is.

Het klimaat op de Canarische Eilanden is positief uniek en kan als een der beste klimaten ter wereld worden genoemd. Er heerst een vrij gelijkmatig klimaat dat in stand wordt gehouden door de omringende Atlantische oceaan. Het ‘warme’ zeewater varieert tussen 19 en 24 graden en zorgt ervoor dat de temperatuur in de kustgebieden ’s nachts vaak niet kouder wordt dan 16 graden in de winter en beneden de 30 graden Celsius blijft in de zomer.

Tenerife telt slechts twee seizoenen: een zomer en een lente; de rest is quantité négligeable. De jaargetijden sluiten naadloos op elkaar aan en temperatuurverschillen groter dan tien graden Celsius zijn quasi onbestaand, ook het verschil tussen dag en nacht valt onder deze noemer en dat is wat een menselijk lichaam gezond doet leven!
Het geheim van dit subtropisch klimaat is te vinden in de geografische ligging, bij de passaatwinden die gevoed worden door het hogedrukgebied van de Azoren en in een golfstroom, beter gekend als de Canarische stroming, waarvan het water een constante temperatuur heeft.
Personen die door het leven gaan met ademhalingsproblemen of astma, huidproblemen zoals eczeem of psoriasis, reuma of andere spier- of zenuwproblemen, vermoeidheid en stress verliezen op Tenerife contact met hun aandoening omdat de oceaanlucht overal aanwezig is. En op deze manier kun je Tenerife een volledig jaar lang catalogeren onder de noemer quality place.

Daarenboven heeft de UNESCO het grootste der Canarische Eilanden uitgeroepen tot ‘een van de gezondste plaatsen ter wereld om er te leven’. Internationaal gerenommeerd worden met een plaatsje op de UNESCO-werelderfgoedlijst is voldoende om wat ik hier neerpen ongegeneerd te aanvaarden.

Je kunt ook eens navragen bij Patricia Poncin hoe gezond Tenerife is. Zij runt Wedocare, een eerstelijnszorg voor mensen die hulp behoeven en enige zorg nodig hebben bij hun verblijf op dit superleuke eiland. Vraag haar eens waarom ze voor Tenerife koos? Het antwoord zal precies in dezelfde lijn liggen van de criteria die hier opgesomd worden.

De prestigieuze Britse krant ‘The Guardian’ gaat nog een stukje verder en heeft een lijst gepubliceerd met ‘s werelds vijf ‘beste plaatsen om te leven’ en daarin staat ook het paradijselijke Tenerife opgesomd.
Ik citeer: ‘Tenerife heeft schitterende stranden, sinaasappelbomen, obscure tenten en cafeetjes om van te dromen.’ In zijn artikel verwijst journalist Tom Dyckhoff niet alleen naar de hoofdstad Santa Cruz maar naar de volledige entiteit van het eiland die hij omschrijft als ‘schitterend magnifiek, exotisch en gezond en sexy’.
In zijn betoog komt ook het wandeltoerisme of senderismo aan bod. Fietsen, wandelen en zwemmen zijn gezond en dát zijn nu net de sporten die iedereen kan beoefenen, jong en minder jong.
Bewegen in pure lucht, wat moet je nog meer.

Oh ja, de ranking van ‘s werelds vijf beste plaatsen om te leven van ‘The Guardian’!
Op deze lijst staan, naast Tenerife, ook de noordkust van Maui (Hawai), Cihangir (Istanbul), Portland (Oregon in VS) en Sankt Pauli (D).

Wat Sankt-Pauli in Hamburg op deze lijst komt doen is ons niet heel duidelijk. Het centrum van deze wijk is de Reeperbahn!!
Of toch…? Beslist een goede plaats om zich uit te leven maar dat heeft niets met ‘gezond leven’ te maken!

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -spot_img

WEETJES

PLAYA LAS TERESITAS

TRAMLIJN IN HET ZUIDEN?

spot_img