vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsBESTE JANUARIMAAND OOIT
spot_img

BESTE JANUARIMAAND OOIT

De beste januarimaand ooit, wat betreft het aantal toeristen, bezorgden de Canarische Eilanden een toeristisch hoogtepunt. In de eerste maand van 2024 heeft de regio Canarias meer toeristen mogen verwelkomen dan ooit tevoren.

De stroom van bezoekers heeft alle voorgaande records gebroken, een teken van de blijvende aantrekkingskracht van de eilanden. De Canarische Eilanden blijven een toevluchtsoord voor reizigers die op zoek zijn naar de  combinatie van avontuur, ontspanning en natuurlijke schoonheid in een subtropische regio.

De Canarische Eilanden was de belangrijkste bestemming voor toeristen die Spanje kozen voor hun vakantie. Het aantal vakantiegangers vertegenwoordigt bijna een derde van de totale toeristenomzet van het land.

Staatskas

2024 is zeer goed begonnen wat betreft toeristische gegevens op de Canarische Eilanden en wordt op deze manier de beste januarimaand ooit.  In januari bezochten 1,32 miljoen buitenlandse toeristen de eilanden, 9,2% meer dan in 2023. Dit cijfer is het hoogste in de geschiedenis voor de eerste maand van het jaar, volgens cijfers verzameld door het Nationaal Instituut voor de Statistiek (INE).

Door dit aantal werd de staatskas met 2.007.000.000 euro gespijsd, een record voor de eerste maand van het jaar en het op één na hoogste cijfer in de geschiedenis. In december 2023 werd er ietsje meer, 2.095.000.000 euro, uitgegeven.

Belangrijkste bestemming

In januari was de Canarische archipel de belangrijkste bestemming voor toeristen die Spanje kozen om een ​​korte of langere vakantie door te brengen, met 27,7% van alle reizigers, gevolgd door Catalonië, met 20,1%, en Andalusië, met 14,0%.

In termen van uitgaven vertegenwoordigen de Canarische Eilanden in januari bijna een derde van de totale omzet van de toeristische sector in Spanje, met 2,007 miljard euro op een totaal van 6,550 miljard, oftewel 30,6%. Tweede in de rij is Madrid, met 1,162 miljard gevolgd door Catalonië, met 1,050 miljard en Andalusië met 902 miljoen euro.

Op jaarbasis zijn de uitgaven van toeristen aan hun vakantie op de Canarische Eilanden met 17,0% gestegen tot een gemiddelde van 1.519 euro per persoon, 7,1% meer. Elke toerist die in januari op de Archipel verbleef, gaf dagelijks gemiddeld 177 euro uit aan zijn vakantie (+8,4%) en in een gemiddeld verblijf van 8,6 dagen (-1,2%).
De beste januarimaand ooit, we zien wel als deze trend zich al dan niet voortzet.

De tendens van bezoekers aan Tenerife en aan de Canarische Eilanden is stijgend en overtreft het 2019, het jaar met de meeste groei na de coronapandemie.

 

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

MEER DAN 29.000 LEDEN

VERBODEN VOOR JONGEREN

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img