vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogBESTE HOSPITAAL QUIRONSALUD
spot_img

BESTE HOSPITAAL QUIRONSALUD

Je bent er en je geniet van alles wat Tenerife je aanbiedt.  Je beleeft het subtropisch eiland de klok rond. Iedere stap die je zet is er een naar een volgende ontdekking. Maar niet iedere stap is gelijk. Er komen bochten in het traject en in iedere bocht kan er een obstakel liggen. Voorzichtigheid is geboden en risico’s hoef je ook niet te zoeken.
Ook het gedrag van je ziektekiemen en het eindeloos gevecht van je witte bloedcellen kan je wel eens parten spelen en dan ga je er onderuit. Als de leukocyten het laten afweten komt je afweersysteem in het gedrang en dan heb je medische zorgen nodig.

Quirónsalud op Tenerife is een medisch-chirurgisch centrum dat beschikt over twee units. Het grootste ligt in Santa Cruz en heeft 181 ziekenkamers, het tweede ligt in Adeje en huist  59 kamers dat in 2012 werd geïntegreerd in het netwerk van de Quirónsalud Ziekenhuisgroep waarin het management zorgt voor de beste gezondheidszorgen die voldoen aan de meest veeleisende kwaliteitsnormen.

Quirónsalud Costa Adeje is een multidisciplinair medisch-chirurgisch centrum dat gelegen is in San Eugenio en was het eerste particuliere zorgcentrum in het zuiden van Tenerife en is daarom nog steeds een referentie in de particuliere gezondheidszorg van deze regio.
Kom je binnen via de spoedopname of via de receptie aan de hoofdingang, word je begroet in het Nederlands door Simon of Greet. Zij zorgen ervoor dat alle informatie in verstaanbaar Nederlands tot bij de patiënt komt want het ziekenhuis zet in op transparantie en kwaliteit, ongeacht de moedertaal van de patiënt.
Het ziekenhuis heeft een grondoppervlakte van 5.000 vierkante meter en werkt op vier niveau’s. Alle specialisaties zijn aanwezig,  Het ziekenhuis werkt met een zestigtal specialisten en chirurgen. Alle medische disciplines zijn aanwezig, van allergologie tot urologie ofte drieëntwintig disciplines met daarnaast de chirurgische disciplines. Van algemene chirurgie tot neurochirurgie.
Daarenboven is er ook nog de dienst medische beeldvorming, de apotheek, het laboratorium voor klinische analyses, de intensieve zorgen, de dienst hemodialyse en de spoedopname.

De uitzonderlijk chirurgische zorg en nazorg wordt geboden door de aanwezigheid van twee compleet uitgeruste operatiezalen, een uitslaapkamer (recovery) met vijf bedden, een endoscopiekamer, een daghospitaal met vijf kamers, een spoedopname met 4 open boxen en 1 afgesloten observatieruimte. De radiologische en magnetisch beeldvorming completeren het medisch-chirurgisch centrum, samen met de dienst revalidatie en de gymzaal voor fysiotherapeutisch herstel.

Wat opvalt is de diversiteit van de kamers; eenpersoons, tweepersoonskamers, tweepersoonsvertrekken en suites, allemaal uitgerust met afzonderlijke badkamer, telefoon, tv met nationale en internationale kanalen en persoonlijke opbergkast. Alle ruimten zijn voorzien van klimatisatie en overal is er wifi. Je kunt er zelfs een iPad huren.
De tweepersoonsvertrekken hebben een ander concept dan de tweepersoonskamers. Deze bestaan uit twee kamers waar een familielid of een ouder van een kind kan blijven overnachten. Kinderen onder de zestien jaar mogen niet alleen blijven en daarom voorziet het hospitaal Quirónsalud voor deze galante oplossing.
Opmerkelijk feit, de prijs van alle ziekenkamers is gelijk. Het ziekenhuisteam wijst een kamer toe in functie van de noodwendigheid. En doordat deze medische instelling privé is kun je beter verzekerd zijn met een op

Niveau 0 is voorzien voor consultaties aan de dokter-specialisten. Een dertigtal medische specialisaties kunnen geraadpleegd worden ik dertien medische ruimtes. De patiënten kunnen wachten in een van de drie wachtzalen en worden verwittigd door een geluidssignaal en met een specifieke code die op een lcd-scherm wordt weergegeven. Gedaan met een wachtnummertje te trekken en eeuwig in de rij te blijven zitten. Elke specialisatie heeft zijn eigen code en de spiksplinternieuwe oproepsoftware zorgt ervoor dat het patiëntenraadplegingen per discipline vlot verlopen.

Er is een bijstandsteam nazorg dat zich vanuit het hospitaal verplaatst naar domicilie van de patiënt voor postoperatieve nazorg. En de ziekenwagens kunnen snel en adequaat de spoedopname bereiken.

Als EU-burger en tijdens een verblijf op Tenerife heb je recht op alle medische zorg die niet kan wachten tot u weer thuis bent. Daarvoor bestaat de Europese Zorgkaart, maar de kosten in een privékliniek kunnen daarmee niet vergoed worden en daarom moet je zelf de kosten dragen. Het blauwe kaartje is geen alternatief voor een reisverzekering en dekt geen particuliere gezondheidszorgen en/of repatriëring en geeft ook geen garantie dat u gratis geholpen wordt.

Quirónsalud is een privékliniek en werkt samen met ’s werelds grootste reis- en ziekteverzekeringen. Heb je een extra ziekte- of reisverzekering dan moet je naar Quirónsalud om geholpen te worden.
Dan hoeft je je nooit ofte nimmer zorgen te maken over ziekenhuisfacturen, alles wordt voor je geregeld. Op deze manier heb je meer tijd voor jezelf en geniet je van een beter levenscomfort.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

CANARISCHE BEREIDINGEN

CUEVA DE BENCOMO

spot_img