vrijdag, juni 14, 2024
HomeBlogNieuwsBESTE HONING OP TENERIFE
spot_img

BESTE HONING OP TENERIFE

De beste honing op Tenerife wordt bekomen door de rijkdom aan vitaminen en voedingsstoffen die de honing verheven tot een uniek voedingsmiddel met een breed scala aan toepassingen. Lekker, gezond, ontstekingsremmend, goed voor darmen, huid en bloedsomloop, om maar een paar voorbeelden te noemen. Niemand twijfelt aan de voordelen van honing, die wordt beschouwd als een van de oudste zoetstoffen ter wereld.

Op Tenerife bestaat het label ‘beschermde oorsprongsbenaming’ die de consument de versheid en de kwaliteit van de honingproducten garandeert. Enkel honing die geproduceerd wordt onder de strenge eisen in de productiefasen enen voldoen aan uitgebreide fysisch-chemische, stuifmeel- en sensorische kwaliteitscontroles, krijgen het kwaliteitslabel opgeplakt. Dat kan u HIER lezen. 

De meest superieure honing van de Canarische Eilanden is de Retama del Teide van het merk RIKA geproduceerd door imker Pedro Braulio Ledesma González. 

Kwaliteitslabel

Zelf zegt Pedro Ledesma dat hij steeds zijn honingsoorten steeds onder het kwaliteitslabel produceert. Hij wil dat de consument weet wat hij koopt. Als je een honing met een Denominación de Origen Protegida (DOB) koopt, koop je een honing die is geanalyseerd en dan heb je de garantie dat deze op Tenerife werd gemaakt. Zonder DOB-label heb je deze garanties niet.

Dat de Retama del Teide onlangs werd beloond met goud is geen toeval. Pedro Ledesma, die nauw samenwerkt met zijn broer Carlos, viel al in de prijzen met hun Malpica-honing – in 2017 met een zilveren medaille – en met de Tajinaste-honing – zilver in 2017 en goud in 2019 bij verkiezingen van de beste honing op de Canarische Eilanden. 2022 wordt bekroond met goud voor de Retama-honing.

Honing uit het hooggebergte

Het merk Rika maakt zijn honing van bloemen en gewassen die in het hooggebergte groeien. Omdat er geen gewassen in de buurt staan komen er geen nevensmaken aan te pas. Enkel de natuurlijke smaak van de Retama of de Tajinaste is in deze honing terug te vinden.

De imkers betreuren het dat mensen industriële honing kopen die wordt verhit om hem vloeibaar te maken waarbij een deel van de smaak en het aroma verdwijnt. Ledesma droomt ervan om in het zuiden Barrilla-honing te maken. Deze honing is de helderste van allemaal en heel romig. Het probleem is enkel dat er daarvoor in het zuiden van Tenerife meer neerslag moet vallen en regen is in het zuiden eerder zeldzaam.

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img