zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsBESTE ATTRACTIE TER WERELD LIGT OP TENERIFE
spot_img

BESTE ATTRACTIE TER WERELD LIGT OP TENERIFE

Het is niet de eerste keer dat Siam Park een prijs wegkaapt met een attractie van wereldformaat. Het waterattractiepark heeft ook een aantal wereldrecords op zijn naam, zoals de 3 meter hoge golven in het golfslagbad, grote hoogte bij de Lazy River, het grootste Thais gebouw buiten Azië en ’s werelds grootste drakenstandbeeld, onder andere. Daarenboven werd Siam Park negen jaar op rij verkozen als ’s werelds beste waterpretpark bij Tripadvisor. Nu komt er nog een eretitel bij: de beste attractie ter wereld ligt op Tenerife.

Siam Park ligt op bijna 20 hectare grond in het toeristische zuiden, vlakbij de snelweg TF-1 in Adeje. Het waterpark is gebouwd naar een voorbeeld van klassieke Thaise architectuur met vuurspuwende draken en tempels. De werken startten in 2004 en het park werd plechtig geopend in 2008 door de Thaise prinses Maha Chakri Sirindhorn. De bouw heeft 52 miljoen euro gekost.

Groen waterpark

Het Thaise thema komt terug in alle attracties, in alle gebouwen in het park, inclusief de restaurants. De ontwerper, Christoph Kiessling, kreeg toestemming van de Thaise koninklijke familie om de naam Siam en het thema voor het park te gebruiken. 
Siam Park is het eerste groene waterpark ter wereld. De temperatuur van het water bedraagt 25 graden Celsius. Nadat het water is gebruikt in de attracties wordt het gerecycleerd en gebruikt om de planten water te geven.

Award

Sinds de opening in 2008 heeft Siam Park er altijd naar gestreefd om haar bezoekers te verrassen met attracties die andere parken niet aanbieden. Saifa, de nieuwste adembenemende glijbaan is het Thais voor bliksem, en wordt in geen tijd erkend als beste attractie ter wereld. De beklijvende afdaling op een glijbaan ontving de Brass Ring Award door de International Association of Amusement Parks and Attractions. De afdaling over een lengte van 614 meter zit boordevol snelheid, spanning, sensatie en zorgt voor de nodige adrenaline-opstoot.

Met deze attractie werd de lat wederom hoger gelegd en werd er een nieuwe standaard gezet voor de waterpretparken. Met een verticale val van meer dan 30 meter beschikt de attractie over centrifugale versnellingen, richtingsveranderingen, bochten met hellingen tot 30 procent, afdalingen en stroomversnellingen, die in het bergachtige landschap zijn verwerkt.

Glijbaan vol variatie

Saifa combineert twee innovatieve producten van ProSlide, de ontwerper van de glijbaan: enerzijds de Vliegende Schotel en anderzijds de RocketBLAST. De glijbaan is meer dan 600 meter lang en begint met een steile val, gevolgd door een reeks bochten die de bezoekers omhoog katapulteren. Dit wordt gevolgd door een gedeelte met krachtige waterinjecties die de gebruikers van de attractie door verschillende tunnels voortstuwen. Na een spannende rit eindigt de glijbaan met een spectaculaire plons in een groot zwembad. De beste attractie ter wereld ligt op Tenerife, in Adeje.

Naast Saifa kunnen bezoekers andere spannende glijbanen proberen zoals ‘Tower of Power, ‘Dragon’, ‘Kinnaree’ of ‘Singha’. Ze kunnen ook genieten van het ‘Wave Palace’, het grootste golfslagbad ter wereld, dat golven tot vier meter hoog produceert. Het ‘Water Kingdom’ is een plek waar plezier en avontuur worden gegarandeerd.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VIRUSSEN OP TENERIFE

WAT EEN SMURRIE

spot_img