zondag, februari 25, 2024
HomeBlogNieuwsBEROEPSBRANDWEER IN HET ZUIDEN
spot_img

BEROEPSBRANDWEER IN HET ZUIDEN

Het gemeentebestuur van Arona stelt een stuk grond beschikbaar naast het Antonio Domínguez-stadion in Playa de Las Americas voor de bouw van een professionele brandweerkazerne om sneller te kunnen reageren op noodsituaties in de belangrijkste toeristische zone van het eiland.
Momenteel beschikt het zuiden van Tenerife met een bevolking van meer dan 250.000 inwoners – de toeristen niet meegerekend – over een beroepsafdeling in Las Chafiras (San Miguel de Abona), terwijl er twee zijn in het hoofdstedelijk gebied (Santa Cruz en La Laguna) en twee in het noorden van Tenerife (La Orotava en Icod de Los Vinos).

Het voorstel omvat de bouw van een nieuwe kazerne op 4.000 vierkante meter, annex een gebouw voor de Civiele Bescherming van 2.000 vierkante meter.
Het perceel dat door de gemeente Arona wordt aangeboden perceel ligt in de omgeving van het Estadio Antonio Dominguez Alfonso, nabij de kliniek Hospiten, beter gekend als de ‘groene kliniek’.

Playa de Las Américas is de ideale locatie om de responstijd van de brandweer te verkorten, aangezien 80% van de interventies plaatsvindt in en rond Los Cristianos.
De inplanting van deze nieuwe brandweerkazerne zal de rijtijd die nodig is om van Las Chafiras te komen, terugbrengen van vijftien naar slechts vijf minuten.

Branddeskundigen stellen dat de tijdslimiet tussen de oproep en de start van de interventie niet langer dan 15 minuten mag bedragen. De reactietijd wordt nu ruimschoots overschreden wanneer de beroepsbrandweerlui van Las Chafiras een brand moeten blussen of een slachtoffer van een verkeersongeval moeten evacueren – de twee meest voorkomende incidenten – in de gemeenten Adeje, Guía de Isora of Santiago del Teide.
In die zin spelen de tussenkomsten van de vrijwillige brandweerkorpsen al jaren een belangrijke rol.

Er zij aan herinnerd dat de zesde beroepsbrandweerkazerne op Tenerife binnenkort zal worden ingehuldigd. Een omgebouwd pakhuis op het industrieterrein van Valle de Güímar van ruim 900 vierkante meter geeft onderdak aan 20 beroepskrachten, waarvan er steeds vijf pompiers in de kazerne op dienst zijn. Zij beschikken over zeven brandweervoertuigen, waaronder twee zware autopompen, een autoladder en een snelle reddingswagen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

CUEVA DE BENCOMO

RUIM- OF HANDBAGAGE?

OVERWINTEREN OP TENERIFE

spot_img