dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogNieuwsBEPERKTE TOEGANG TOT DE TEIDE?
spot_img

BEPERKTE TOEGANG TOT DE TEIDE?

Het beperken van de toegang van particuliere voertuigen tot het Parque Nacional del Teide is een doelstelling van de eilandregering om de natuurlijke waarden van het natuurpark te behouden. In 2019 hebben er zich 4,4 miljoen bezoekers op de hoogvlakte gemeld, een getal dat zich omzet in een slordige 3.000 voertuigen per dag. Met deze cijfers in het achterhoofd is de overheid zich gaan bezinnen om ecologie en toerisme beter op elkaar af te stemmen.

Een van de pistes die gevolgd wordt om de toegang van personenwagens te beletten, en hoogstwaarschijnlijk de meest realistische, is de telling van het aantal parkeerplaatsen dat wordt ingenomen. Wanneer alle 557 parkeerplaatsen in het Nationaal Park zijn bezet, moeten toeristen overstappen op toeristenbussen die op bepaalde locatie zijn opgesteld, om verder te reizen richting Las Cañadas.
De opstapplaatsen zullen hoogstwaarschijnlijk opgericht worden in Portillo, aan de bodegas insulares, in Chío, in het gehucht Huerta Grande en in het centrum van Vilafllor. Dit zijn opstapplaatsen die de hoogste mobiliteit naar het hooggebergte moeten verwerken. Zowel de locaties als het aantal zijn opgenomen in een openbare bekendmaking, zodat belangstellenden en critici hun mening hierover kunnen geven.

Na de aanplakperiode zal er gestart worden met de realisatie van het project om dit zo snel mogelijk in werking te zetten. In het ontwerp wordt de noodzaak om het verkeer te beperken gemotiveerd aan de hand van gegevens uit het verleden die de toeloop registreerden gedurende bepaalde uren in specifieke sectoren, met name de parkeerterreinen en de uitkijkpunten.
Om dit probleem op te lossen wordt voorgesteld om een netwerk van servicezones op te zetten om het gebruik van de wegen en de toeristenstroom te reguleren, zodat niet meer bezoekers worden toegelaten dan de totale draagkracht van het natuurdomein kan dragen.
Als alle parkeerplaatsen vol staan, moet alle verkeer rondjes rijden en dit zorgt voor een nodeloos negatief ecologisch aspect zonder toeristische meerwaarde, is de gedachtengang.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GOEDKOPER REIZEN

GOEDKOPE VERZENDINGEN

OVERAL TAXI’S

spot_img