vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsBENT U OP TENERIFE?
spot_img

BENT U OP TENERIFE?

De Belgische overheid vraagt aan haar burgers op Tenerife om zich te registreren. Op deze manier kan FOD Buitenlandse Zaken sneller en adequater hulp bieden als iemand slachtoffer wordt van de bosbranden die op het subtropisch eiland woeden.

Registreer uw reis via de website van de FOD Buitenlandse Zaken. Vul uw reis- en persoonsgegevens (gsm, e-mail, verschillende bestemmingen …) in, en de gegevens van een contactpersoon in België. Als zich een noodsituatie voordoet, dan kan Buitenlandse Zaken met de gegevens aan de slag om u bij te staan of hulp aan te bieden en sneller met u, uw reisgezellen of uw familieleden in contact komen.

Waarom?

Er zijn een aantal redenen waarom de Belgische overheid vraagt aan alle burgers op Tenerife om zich op Travellers Online te registreren. In het geval van een noodsituatie, zoals in dit geval een natuurbrand, wil de overheid zich vergewissen of haar burgers in het getroffen gebied veilig zijn. Door zich te melden, kan de federale overheid FOB Buitenlandse Zaken een lijst opstellen van burgers die zich op dat moment in het buitenland bevinden en hun welzijn volgen.

Ambassades en consulaten van een land in het buitenland bieden consulaire diensten aan hun burgers. Door zich te melden, kunnen burgers zich registreren bij de ambassade of het consulaat. Dit vergemakkelijkt de communicatie en het verstrekken van informatie over de toestand ter plaatse.

Acties

In extreme situaties kan de overheid evacuaties plannen om haar burgers uit gevaarlijke gebieden te repatriëren. Als burgers zich hebben geregistreerd bij het consulaat op Tenerife, kan de overheid beter coördineren wie hulp nodig heeft en wie gerepatrieerd moet worden.

Er kan meteen en rechtstreeks belangrijke informatie en advies verstrekt worden aan de burgers die zich op Tenerife bevinden. Het is ook belangrijk om duidelijkheid te scheppen omtrent de locatie van het incident. Het zuiden van Tenerife, waar de meeste toeristen naar toe trekken loopt geen enkel gevaar. De belangrijkste toeristische gebieden en steden van het eiland liggen ver van het vuur en het leven gaat er zijn gewone gangetje. 

Geen problemen in het zuiden

De gigantische bosbrand, die nog niet onder controle is, veroorzaakt enkel hinder in de gemeenten die aangrenzen aan de bergrug La Esperanza. De havens en luchthavens werken normaal. Mobiliteit wordt niet gestoord, enkel het verkeer op de toegangswegen naar het Parque Nacional del Teide wordt verboden. De Canarische overheid en de eilandregering garanderen veiligheid, ook in de getroffen gebieden, waar er men de inwoners van de gemeenten Güímar, Arafo, Candelaria en El Rosario aanraadt om binnen te blijven, deuren en ramen te sluiten en FFP2-maskers te gebruiken in een rokerige omgeving.

Iedereen kan informatie inwinnen op de portaalsite van de Canarische regering en van de eilandregering, het Cabildo de Tenerife. Er is een telefoonnummer geactiveerd om tussen 09.00 en 20.30 uur vragen te beantwoorden van ongeruste toeristen.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

 1. Hele interessante items, neem ze steeds door.
  Kunnen jullie eens een art. besteden aan ‘ medische en of paramedische bijzondere zorg ‘ op Tenerife?
  Zijn er Belgische dokters op Tenerife?
  Zijn er daar ook zelfstandige verplegers , verpleegsters? ( die bvb naar hotel komen voor de zorg.)
  Bvb, is er ter plaatse mogelijkheid voor zorg aan stomapatiënten?
  Hoe zit dat juist met de financiële kant?
  Bedankt dat u dit even wil bekijken, bespreken, en eventueel een art. aan kan besteden.
  BIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

DRINKBAAR KRAANWATER

EEN FANTOOMPROJECT

spot_img