donderdag, november 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsBELGISCHE OLDTIMERS OP TENERIFE

BELGISCHE OLDTIMERS OP TENERIFE

De Real Automóbil Club de Tenerife viert de twintigste editie van Clásica de Tenerife op een speciale manier. Dit jaar worden internationale zielsgenoten naar Tenerife uitgenodigd om deel te nemen aan de rally.
Een speciale editie, niet alleen vanwege het 20-jarig bestaan, maar ook omdat het evenement in de post-COVID-19 periode nieuw leven wordt ingeblazen. En wel in stijl, met de aanwezigheid van teams uit Europa, maar voornamelijk uit het Verenigd Koninkrijk en België.
Na het afsluiten van de voorinschrijvingen worden er een honderdtal deelnemende oldtimers geteld die samen met hun bemanning zullen paraderen op de Clásica de Tenerife Anno 2021, op 18, 19 en 20 november op Tenerfiaanse wegen.

De Real Automóvil Club de Tenerife bereidt zich al maandenlang intensief voor op deze editie, die een van de meest opmerkelijke rally’s van Europa zal worden. De Tenerife Classic voorziet in twee intense etappes op het eiland. De eerste rit (+/- 80 kilometer) gaat door op vrijdagavond de 19de in en rond de hoofdstad. De tweede gaat door op zaterdag de 20e en bestaat uit 275 kilometer. De gemiddelde snelheid van de rally wordt uitgerekend op maximaal 50 kilometer per uur.

Een honderdtal oldtimers wordt verdeeld in drie categorieën: Touring, Regularity en Tribute. De voertuigen uit de periode 1980-2000 gaan in de ranking van passage de klassiekers vooraf zodat de toeschouwers langs de weg een evolutie van design en technologie zouden kunnen waarnemen.

Verschillende merken en modellen zoals Porsche, Triumph, MG, Ferrari, BMW, Daimler, en meer worden gecombineerd met enkele exotische merken, zoals Kougar of Bizzarrini, om er maar enkele te noemen.
Niet alleen het aantal geïnteresseerde teams heeft de verwachtingen overtroffen, ook de kwaliteit van het rollend materieel overtreft elk perspectief, zoals een Aston Martin MKII uit 1934 en een Mercedes 300SL uit 1956.

De voorlopige deelnemerslijst wordt morgen (donderdag 11/11) bekendgemaakt, terwijl de definitieve lijst, samen met de startvolgorde later (maandag 15/11) zal worden gepubliceerd. De technische controles vinden plaats op donderdag 18 en vrijdag 19 vóór de aanvang van de etappes in het Parque García Sanabria in Santa Cruz.

De deelnemende voertuigen uit België en de rest van Europa werden vorige maand al ingescheept in de haven van Zeebrugge en reeds op Tenerife aanwezig. Aan boord bevonden er zich juwelen als een Mercedes 230 SL, een Chevrolet Corvette en een Bentley Speed Six uit 1930.
Naast de teams uit Tenerife hebben er zich ook teams uit Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote ingeschreven. Dit wordt meteen de mooiste show van het historische wagenpark van de Canarische Eilanden, waaronder een exclusieve Bentley Blower van voor de Tweede Wereldoorlog.

Onder de ingeschreven teams is een half dozijn vrouwenteams aanwezig die onder meer een Austin Healey 100/4M uit de vijftigerjaren van de vorige eeuw, een Mercedes 190 SL uit 1960, een tweezits cabriolet van rond 1960 en een Honda Z600 uit het begin van de jaren zeventig, zullen bemannen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

OUD EN VOL VERLANGEN

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES