maandag, maart 20, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsBELGISCHE OLDTIMERFANATEN NEMEN AFSCHEID IN STIJL

BELGISCHE OLDTIMERFANATEN NEMEN AFSCHEID IN STIJL

 
Vierentwintig klassiekers en oldtimers hebben tien dagen rondgereden op Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en La Gomera. Vijf Canarische Eilanden werden bewonderd door evenveel teams vanuit een bijzondere ooghoek – alle deelnemers reden in dakloze voertuigen – en hadden, mede door een lage gemiddelde snelheid, een randomzicht op alles wat aan hun gezichtsveld voorbijtrok. Tien dagen lang verbleven de autofanaten en liefhebbers van oude voertuigen op de Canarische Eilanden om deel te nemen aan La Vuelta de las Islas Canarias en op Tenerife aan de twintigste editie van de Clásico, georganiseerd door RAC de Tenerife.

De aanleiding van de trip naar de Canarische archipel was de coronapandemie in 2020 die roet in het eten strooide en de reis naar Canada dwarsboomde. Omdat deze reis opnieuw gepland wordt in 2022, zat men dit jaar met een gat in de kalender. De leemte werd gevuld met een subtropische locatie waar weinig oldtimerfanaten ooit naartoe zijn gereisd, dixit de verantwoordelijke organisator Jean Van der Elst. Tenerife sprak iedereen aan en aldus werden op 15 oktober 24 oldtimers ingescheept in Zeebrugge met bestemming Santa Cruz de Tenerife. Dat kun je HIER lezen.

Het is allemaal begonnen toen medeorganisator Stephaan Schutte, die een second home heeft op Maleisië, voorstelde om eens met de oldtimervoertuigen een rondrit te maken op het Aziatische schiereiland om er te verbroederen met soortgenoten op Maleisië. Deze trip had veel succes en zorgde voor een vervolgverhaal naar Zuid-Afrika en Argentinië.
De drive om met oude tot zeer oude vierwielers op reis te gaan, plaatst dergelijke trips in een aantal dimensies. Het rijden met een eigen voertuig, het rijden met een oude auto en het open rijden (cabriolet) zijn de criteria die zich onderscheiden van het rondrijden in een of andere huurwagen. Het verloop van de Clásico kan HIER gelezen worden.

Om de gegeerde en zeer gesmaakte tiendaagse af te ronden werd er op de finca San Diego in La Matanza een afscheidsmoment georganiseerd waar alle deelnemers konden genieten van een uitgebreid aperitiefmoment met lokale producten die werd opgeluisterd door een traditionele zang- en dansgroep. De Canarische paella werd ten zeerste gesmaakt. Daarna was het tijd om om de herdenkingsplaquettes uit te delen.
Op deze manier werd er in stijl afscheid genomen van Tenerife. De voertuigen werden diezelfde avond naar de havenkade in Santa Cruz gereden om ingescheept te worden op een vaart richting Zeebrugge.
De bemanningen stappen evenwel aan boord van een vliegtuig om naar huis terug te keren en kunnen nog even mijmeren over mooie momenten die ze op de Canarische Eilanden mochten beleven. 

Nota: Guy Devos (deelnemer 1) is een naamgenoot van de schrijver van het artikel en kan voor verwarring zorgen.
Finca San Diego in La Matanza

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

MIJN DAG

ZWEMBADGENOEGENS

BESTE KLIMAAT TER WERELD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES