zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsBELASTINGSVOORDELEN GOEDGEKEURD TOT 2032
spot_img

BELASTINGSVOORDELEN GOEDGEKEURD TOT 2032

De Europese Commissie keurt de verlenging van de belastingvoordelen goed voor de Zona Especial Canaria (ZEC) – de speciale zone van de Canarische Eilanden – tot 2032. De Europese Commissie heeft ingestemd met de verlenging van de periode waarin gebruik kan worden gemaakt van de belastingvoordelen in overeenstemming met de brief die de Europese Commissie naar de Spaanse regering heeft gestuurd.

De Zona Especial Canaria is het bekende toeristische paradijs in de Atlantische Oceaan die over een stabiele regering beschikt en die binnen Europa is goedgekeurd als een lage belastingzone. Het voordeel voor bedrijven uit de ZEC-zone is dat er in Spanje geen belasting wordt ingehouden op uitkeringen als dividenden, rente, vergoedingen, royalty’s en andere vermogenswinsten voor bedrijven uit de Europese Unie.  

Bescheiden investeringen

Dit is te danken aan het feit dat ZEC-bedrijven de internationale dubbelbelastingverdragen kunnen toepassen die Spanje heeft ondertekend en aan de speciale EU-richtlijn die daarvoor werd opgemaakt. Dit betekent dat de nettowinsten van ZEC-bedrijven niet onderworpen zijn aan extra vennootschapsbelasting binnen de Europese Unie.

Een ander voordeel is dat de regelgeving niet is opgesteld enkel voor grotere bedrijven. De vereisten om een ZEC-entiteit op te richten zijn vrij bescheiden. De minimale investeringen die gedaan moeten worden zijn € 100.000 op Gran Canaria en Tenerife, en € 50.000 op de andere eilanden. Het is ook noodzakelijk om een aantal banen te creëren op het eiland: minimaal 5 in Gran Canaria en Tenerife en minimaal 3 op de andere eilanden.

Tot 31 december 2032

Het Spaanse Ministerie van Financiën ontving een schrijven waar duidelijk wordt gestipuleerd dat de Europese Commissie de ZEC-regeling vanaf 1 januari 2024 zal toepassen in overeenstemming met artikel 15, lid 4, en andere toepasselijke regels, onder bepaalde specifieke voorwaarden met betrekking tot de periode gedurende dewelke begunstigden van belastingvoordelen kunnen genieten, die de Spaanse autoriteiten voornemens zijn te verlengen tot eind 2032.

De volgende stap is in de handen van de Spaanse regering. Artikel 29 van Wet 19/1994 tot wijziging van de economische en fiscale regeling van de Canarische Eilanden moet worden aangepast, waardoor de termijn voor registratie in de ZEC wordt verlengd tot 31 december 2023 en de periode waarin de geregistreerde bedrijven van de belastingvoordelen kunnen genieten tot 31 december 2032.

Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de eisen van de autonome Canarische regering die haar belangen effectief heeft verdedigd bij de Spaanse en Europese autoriteiten. Het resultaat is een schoolvoorbeeld dat om de Canarische archipel bestempelt als economische thuisbasis.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img