dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogWeetjesBELACHELIJKE NIEUWE LOCATIE
spot_img

BELACHELIJKE NIEUWE LOCATIE

De Canarische eilandengroep ligt niet in de Atlantische Oceaan maar wel in de Middellandse zee. Tenminste, dat toont een maquette die is opgesteld in het Nationaal Archeologisch Museum in Madrid. Belachelijk…
Miguel Angel Clavijo, directeur-generaal van het Cultureel Erfgoed van de Canarische Eilanden, is zwaar aangeslagen over dit feit en heeft zijn protest en een bezwaarschrift overgemaakt aan Andrew Carter, hoofd van het Archeologisch Museum.

Clavijo reisde naar Madrid om de nieuwe permanente tentoonstelling over de Canarische Eilanden te bezoeken. Met een bevredigend resultaat overigens. Enkel de verwisseling van de Canarische archipel met de Balearen is een wansmakelijke grap. Niemand begrijpt hoe deze verwarring is kunnen ontstaan en vooral, niemand heeft deze misbakken fout opgemerkt. Hoe kan dat nu?

Als je de foto bekijkt moet je je eerst goed oriënteren, dan even slikken en pas daarna valt je eurocent. Je bevat het niet goed, en bekijkt het geografisch gebied nog beter. Je kan je niet van de indruk ontdoen dat je de Spaanse zuidkust opmerkt, de Costa Andalucia, Gibraltar en de Noord-Afrikaanse kust. Daar precies middenin liggen de Canarische Eilanden. Toch, op deze maquette. Het lijkt meer op een aprilgrap dan op een educatief archeologisch én didactisch voorwerp.

De nieuwe tentoonstelling gewijd aan de Canarische eilanden wordt aangevuld met archeologische stukken die tot voor kort in andere musea verspreid waren tentoongesteld, zoals het Nationaal Archeologisch Museum, het Nationaal Museum voor Antropologie en het Museum van Amerika.
De expositie is verscheiden; tal van voorwerpen zoals onder meer keramische tegels, stenen werktuigen, textiel, grafieken en kaarten maken een link met de pre-Spaanse samenleving van de Canarische eilandengroep.

Ook de ‘Guanchemummie’ die gevonden werd in de ‘Barranco de Herques’ en die in de achttiende eeuw als geschenk aan koning Karel III werd gegeven is tentoongesteld.
Als directeur-generaal van het Cultureel Erfgoed van de Canarische Eilanden stelde Miguel Angel Clavijo dat deze mummie zijn plaats moet krijgen in het Archeologisch Museum van Tenerife.

Wordt gegarandeerd vervolgd…

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img