zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogWeetjesBEKIJK UW VERBLIJFPLAATS VANUIT DE LUCHT
spot_img

BEKIJK UW VERBLIJFPLAATS VANUIT DE LUCHT

Grafcan heeft de hoge-resolutiebeelden van Tenerife vernieuwd waarbij de resolutie nu overeenkomt met 1 pixel op de foto, gelijk is aan 10 cm op de grond. De nieuwe beelden werden gemaakt tussen februari 2021 en mei 2022 door middel van een GSD-vlucht waarbij de opnamen bestonden uit 8,4 cm per pixel. Bekijk uw verblijfplaats vanuit de lucht.

De Canarische Eilanden staan nu te kijk in een fototheek met meer dan 300.000 foto’s die door iedereen kunnen geraadpleegd worden.

Grafcan werd opgericht op 28 december 1989 en is een overheidsbedrijf van de Canarische Eilanden verbonden aan het Ministerie van Ecologische Overgang, Bestrijding van Klimaatverandering en Ruimtelijke Ordening. Grafcan houdt zich bezig met de productie, het onderhoud en het beheer van de geografische en territoriale informatie van de Canarische Eilanden en is functioneel verantwoordelijk voor het Territoriaal Informatiesysteem. 

Orthofotografie

De nieuwe foto’s zijn een aanvulling zijn op overige foto’s die al zijn gemaakt van de overige eilanden en zijn belangrijk als orthofotografisch materiaal. Orthofotografie is het nemen van verticale foto vanop grotere hoogte om daarmee fotografische kaarten te maken in digitale vorm. Een orthofoto is een geometrisch gecorrigeerde luchtfoto die kan worden gebruikt voor feitelijke metingen omdat deze een nauwkeurige weergave geven van het landoppervlak. Daardoor is de titel Bekijk uw verblijfplaats vanuit de lucht opmerkelijke waarheid.

300.000 luchtbeelden

De fototheek bevat nu 318.495 beeldopnamen, waarvan er 158.556 de provincie Las Palmas de Gran Canaria belichten en 159.939 de provincie Santa Cruz de Tenerife belichten.
Per eiland zijn er 104.711 foto’s van Tenerife, 30.920 van La Palma, 14.219 van La Gomera en 10.089 van El Hierro. De oostelijke provincie heeft 79.056 foto’s van Gran Canaria, 43.686 van Fuerteventura en 35.814 van Lanzarote.
Tenerife heeft zich reeds bewezen om opnames te maken in de ruimte. Dat kan u HIER lezen.

De bijgewerkte collectie digitale fotogrammen van de Canarische Eilanden wordt aangeboden als een onlinedienst waarmee u het originele fotogram in zijn maximale resolutie kunt doorbladeren, en waarmee u gegevens krijgt zoals de datum, het eiland of de vluchtschaal van het geselecteerde beeld. Alles kan hier bekeken worden onder verschillende noemers op deze website
Inzoomen geeft u een gedetailleerd overzicht van het gebied dat u wenst te bekijken.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

MEER DAN 29.000 LEDEN

HOE GENIETEN VAN TENERIFE?

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

CUMBRE VIEJA – DAG 12

CANARISCH DUEL

spot_img