vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsBEKIJK UW VERBLIJFPLAATS VANUIT DE LUCHT

BEKIJK UW VERBLIJFPLAATS VANUIT DE LUCHT

Grafcan heeft de hoge-resolutiebeelden van Tenerife vernieuwd waarbij de resolutie nu overeenkomt met 1 pixel op de foto, gelijk is aan 10 cm op de grond. De nieuwe beelden werden gemaakt tussen februari 2021 en mei 2022 door middel van een GSD-vlucht waarbij de opnamen bestonden uit 8,4 cm per pixel.
De Canarische Eilanden staan nu te kijk met meer dan 300.000 foto’s die door iedereen kunnen geraadpleegd worden.

Grafcan werd opgericht op 28 december 1989 en is een overheidsbedrijf van de Canarische Eilanden verbonden aan het Ministerie van Ecologische Overgang, Bestrijding van Klimaatverandering en Ruimtelijke Ordening. Grafcan houdt zich bezig met de productie, het onderhoud en het beheer van de geografische en territoriale informatie van de Canarische Eilanden en is functioneel verantwoordelijk voor het Territoriaal Informatiesysteem. 

Orthofotografie

De nieuwe foto’s zijn een aanvulling zijn op overige foto’s die al zijn gemaakt van de overige eilanden en zijn belangrijk als orthofotografisch materiaal. Orthofotografie is het nemen van verticale foto vanop grotere hoogte om daarmee fotografische kaarten te maken in digitale vorm. Een orthofoto is een geometrisch gecorrigeerde luchtfoto die kan worden gebruikt voor feitelijke metingen omdat deze een nauwkeurige weergave geven van het landoppervlak.

300.000 luchtbeelden

De fototheek bevat nu 318.495 beeldopnamen, waarvan er 158.556 de provincie Las Palmas de Gran Canaria belichten en 159.939 de provincie Santa Cruz de Tenerife belichten.
Per eiland zijn er 104.711 foto’s van Tenerife, 30.920 van La Palma, 14.219 van La Gomera en 10.089 van El Hierro. De oostelijke provincie heeft 79.056 foto’s van Gran Canaria, 43.686 van Fuerteventura en 35.814 van Lanzarote.

De bijgewerkte collectie digitale fotogrammen van de Canarische Eilanden wordt aangeboden als een onlinedienst waarmee u het originele fotogram in zijn maximale resolutie kunt doorbladeren, en waarmee u gegevens krijgt zoals de datum, het eiland of de vluchtschaal van het geselecteerde beeld. Alles kan hier bekeken worden onder verschillende noemers op deze website.
Inzoomen geeft u een gedetailleerd overzicht van het gebied dat u wenst te bekijken.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES