maandag, april 22, 2024
HomeBlogWeetjesBEKENDHEDEN OP TENERIFE
spot_img

BEKENDHEDEN OP TENERIFE

Bekendheden op Tenerife zijn legio, er komen regelmatig bekendheden, of noem je het beroemdheden, naar Tenerife. Om professionele of om private redenen komen en gaan ze, al dan niet opgemerkt door Jan en alleman, door pers en meute.
Omdat deze very important persons de aandacht opzuigen van hun bewonderaars, fans en volgers, zijn wij aan een research begonnen die het waard is om er een artikel over te schrijven.

Wij hebben een keuze gemaakt uit een tiental bekende personen die op politiek, op artistiek, op cultureel en op muzikaal hun sporen hebben verdiend.
Opgelet, er kwamen wel meer beroemde, befaamde en beruchte personen naar Tenerife, maar deze selectie is er een van hoog niveau. Een overzicht van onze bekendheden op Tenerife.

Sir Winston Churchill en Aristoteles Onassis

In een filmpje dat op het internet circuleert is te zien hoe Sir Winston Churchill, toenmalig ’s werelds invloedrijkste man en Aristoteles Onassis, toenmalig ’s werelds rijkste man, elkaar ontmoeten op Tenerife in de ochtend van 21 februari 1959. Ze verlaten met hun strandwagentje, een Fiat 500 cabrio, en hun dames de luxeyacht van Onassis die is afgemeerd in Santa Cruz. Nooit eerder werd een dergelijke luxueuze boot ontvangen in de haven. Op een van de dekken stond een watervliegtuig die ten allen tijd in het water getakeld kon worden. Sir Churchill was toen 85 jaar en we zien hem helemaal alleen de steiger afgaan van de ‘Christina’. Via de moeilijk te berijden wegen, langs de fincas, begeven zij zich naar het Lido de San Telmo in Puerto de la Cruz. Een heerlijk en unieke document.

Fidel Alejandro Castro Ruz

Fidel Castro was op economische missie op Tenerife in 1997. Het resultaat van deze missie is onuitgesproken… Zijn bezoek heeft toch voor de nodige publiciteit gezorgd en publiciteit is altijd goed voor ons mooie eiland.
Er is steeds interactie geweest tussen Tenerife en Zuid-Amerikaanse staten, vooral Cuba en Venezuela, en die ‘verbinding’ is nog steeds aanwezig. Onder de Tinerfeños leven er talloze Cubanen. Er is veel emigratie geweest vanuit die landen en het dagelijks leven op de Canarische eilanden is doorspekt met Latijns-Amerikaanse gewoontes en tradities. Je kan niet geloven hoeveel Canarische gerechten zijn meegezwermd uit Cuba en Venezuela komen. Gofio is er één van…
Enkele belangrijke relaties; de familie van de Zuid-Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijder Simon Bolivar kwam uit Garachico en de grootmoeder van Fidel Castro uit de Orotava-vallei. Dus heeft Fidel wel een punt om Tenerife te bezoeken.

Shakira Isabel Mebarak Ripoll en Gerard Piqué Bernabé

Shakira werd op 2 februari 1977 geboren in de Colombiaanse kustplaats Barranquilla. Haar volledige naam is Shakira Isabel Mebarak Ripoll; Mebarak is de achternaam van haar Libanese vader, Ripoll die van haar moeder.
Het feit dat ze op Tenerife wordt gespot is dat ze daar regelmatig verblijft. 
Nadat ze Antonio de la Rúa, de zoon van de toenmalige Argentijnse president verliet in augustus 2010 werd ze regelmatig gespot met de tien jaar jongere Spaanse profvoetballer Gerard Piqué, waarna ze een einde maakte aan alle roddels en speculaties door haar relatie te bevestigen via Twitter. 
Het stel kreeg op 22 januari 2013 een zoon en bezit een mansión op het eiland waar ze regelmatig verblijven; een opvallende miljoenen kostende villa in El Rincón, in Valle de la Orotava met volledig zicht op zee. Hun favoriete plekje ligt in een zone tussen twee zwarte zandstranden. Waar precies wordt nergens vermeld en dat begrijpen wij. Hun luxueuze buitenverblijf bezit alle accommodatie, inclusief een helikopterplatform. Of wat dacht je?

Sofia Villani Scicolone en Gérard Depardieu

Begin februari 2008, het jaar dat ze 74 jaar werd, vereerde Sofia Loren ons mooie eiland met haar bezoek ter gelegenheid van het carnavalsgebeuren in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. 
Ze kwam niet alleen… een andere filmgoeroe sleepte zich achter de rondborstige Sofia aan. De, nu tot Rus genaturaliseerde, Fransman Gérard Depardieu had één probleem, zijn ogen rolden zo de decolleté van Miss Loren in. Hij kon er zelf niets aan doen. Het is een mannelijk gegeven… Zodra mannen een lage uitsnede zien, weten ze niet meer waar ze hun ogen moeten laten. Het liefst zouden ze hun handen uitsteken. Maar de beschaving heeft ze geleerd die thuis te laten. Wat anders blijft er over dan de ogen de kost te geven. En dat gegeven gebruikt de toen 59-jarige, Gérard Depardieu hier bijzonder opzichtig en toch blijft hij een van de bekendheden op Tenerife, samen met Sofia Loren.

Jennifer Ellison

Jennifer Ellison geniet van de Tenerfiaanse zon en showt haar gebruinde lichaam op de foto hiernaast. Zij is bijzonder goed gekend door Engelstaligen die haar verschijning op ITV bijzonder kunnen waarderen…
De ‘Dancing On Ice’-ster strandt en zont met al haar sieraden aan, enkel een halsketting ontbreekt hier nog.
Wanneer en waar deze foto is gemaakt is niet duidelijk; ze komt hier bijzonder monter te voorschijn, maar dit is niet zo ongewoon bij mensen die hun vakantie nemen op Tenerife en genieten van een extra vitamine D-kuur.
Na een indrukwekkende vermageringskuur (van 18 naar 8 in Angelsaksische maten) mag zij nu best gezien worden, en dat beseft ze maar al te goed.
Samen met echtgenoot Robbie Tickle en haar 2-jarige zoontje Bobby geniet ze van deze qualitymomenten. Ze twitterde zelf: “What an amazing holiday with my boys! We are a very happy Tickle family after finding out some very very exciting news!!” 

Stéphanie Marie Elisabeth Grimaldi

Prinses Stéphanie van Monaco was hier ook. Jawel, een Grimaldi.
Zij nam een videoclip op, die vooral gedraaid werd in het ‘Parque Nacional del Teide’, in het toeristisch centrum van Las Americas en voor de rurale beelden zakte ze af naar Guía de Isora.
De jongste van de Grimaldi’s die altijd al een buitenbeentje was, sloeg in het begin van de jaren ’80 een muzikale weg in. 
In 1986 is ze o.a. te zien in een TV-optreden op TVE met het nummer ‘Esta noche Pedro’.
In 1987 brengt ze ‘Wind of Change’ uit en in de maand februari van dat jaar wordt de clip opgenomen. Een rudimentaire, stijve clip, eigen aan de jaren ’80, in een eigen, aparte stijl… Ze stopte haar zangcarrière in 1991.

Elisabeth Taylor & Richard Burton

De naam Playa de Las Americas komt niet door het feit dat Elisabeth Taylor & Richard Burton elk een eigen woning hadden in de onmiddellijke omgeving. Ook The Strip werd niet genoemd naar de aanwezigheid van dit glamoureuze koppel.
Hollywoods gouden koppel bezocht Tenerife voor de laatste keer in 1970 en verbleef in Los Cristianos. Zij kwamen telkens een vriend opzoeken die anoniem door het leven stapt, een ober… staat die hier niet op de foto? Op de foto zien we Richard Burton en Liz Taylor in select gezelschap in het Oasis Moreque Hotel.

The Beatles, of toch een aantal Beatles.

Bekendheden op Tenerife

Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr kwamen naar Tenerife in 1963 en waren in Puerto de la Cruz aanwezig van 28 april tot 9 mei.

John Lennon was in Barcelona gebleven met manager Brian Epstein. De overige drie waren hier incognito en verbleven in een cottage van een Duitse vriend.
Ze waren na een tijdje zo fel gebruind dat niemand hen nog herkende. Pas een aantal maanden later is de Beatlemania op gang gekomen.
Geen enkele Beatle is daarna nog eens naar Tenerife gereisd.

Bondskanselier Angela Merkel

Bekendheden op Tenerife

Angela Merkel neemt haar vakantie in La Gomera waar ze gaat ontspannen en vooral gaat wandelen. In de Paasweek 2016 is zij opgemerkt in Los Abrigos waar ze met haar gevolg is binnengestapt in een restaurant. 
Vooraleer verder te reizen naar La Gomera wou zij het avondmaal nemen in het mooie kustplaatsje van Granadilla de Abona. Er stond verse vis op het menu. In 2017 heeft ze restaurant Perlas del Mar vereerd met haar bezoek.
De Duitse Bondskanselier had eerder op een onbekende plaats een ontmoeting met de Britse eerste minister David Cameron die zijn paasvakantie doorbrengt in Lanzarote.
Ze komt wel meer naar Tenerife als ze haar jaarlijks verlof op La Gomera doorbrengt.

Raquel Welch

Bekendheden op Tenerife

Ook Raquel Welch, een voorname en vooral mooie cinemadame was ooit op het eiland. Ze speelde samen met John Richardson de hoofdrol in de Britse avonturenfilm One Million Years B.C., een film gemaakt in 1966 door Hammer Film Productions. De opnames werden gedraaid op Tenerife in het najaar en de winter van 1965. Deze film staat bij onze minder jonge mannelijk lezers in het geheugen gegrift omwille van haar outfit. Dit was de eerste langspeelfilm waarin een actrice haar rol speelde in een bikini. Playboy voegde haar meteen toe aan de lijst van de meest sexy vrouwen van de jaren ’70.

Michael Jackson

Bekendheden op Tenerife

In 1993 kwam Michael Jackson naar Tenerife. Hij landde in het gezelschap van zijn moeder en enkele familieleden met zijn privévliegtuig, een Boeing 727 op Los Rodeos. Een indrukwekkende stoet van drie busjes, twee limousines, een vrachtwagen voor de bagage en een jeep voor een televisieploeg bracht het gezelschap naar Hotel Botánico in Puerto de la Cruz waar hij later een concert gaf voor 50.000 fans die elk 5.000 peseta’s betaalden om erbij te zijn. 1.500 vips betaalden elk 10.000 peseta’s entreegeld en kregen daarvoor een plaatsje dichter bij het podium. Michael Jackson is ongetwijfeld een topper in onze lijst bekendheden op Tenerife.

Walk of Fame

De walk of fame bestaat op zijn minst nog uit tientallen andere bekendheden die Tenerife vereerden met één of meerdere bezoeken. Matt Damon, Tom Cruise, Silvester Stallone, Stephen Hawking, Agatha Christie, prinses Carolina Matilda van Denemarken, de bondskanselier Konrad Adenauer, Alfredo Di Stefano, Koning Juan Carlos en Koningin Sofia van Spanje, Franco, Juan Sebastián Elcano, James Cook, Humboldt, Charles Darwin, Enrique de Borbón, Jules Verne en Pablo Neruda is een losse greep uit het aanbod.

Nog niet zo lang geleden zette George Clooney voet op het eiland om prospectie te doen voor zijn nieuwste film. En hij heeft verzekerd dat hij terugkomt om de beelden van zijn nieuwste productie Good morning, midnight op te nemen en in te blikken.

Daarenboven zijn nog veel meer toffe en blije mensen op het eiland. Jij bijvoorbeeld, jij bent natuurlijk ook een belangrijk persoon met een unieke persoonlijkheid. Enkel de pers, en in haar zog een meute, is niet in jou geïnteresseerd omwille van je bescheiden karakter en je onbekende voorkomendheid. Jammer, maar helaas, je staat niet op onze lijst Bekendheden op Tenerife!


 TERUG NAAR STARTSCHERM 



Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

GOEDE RESTAURANTS

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

BORGEN BRENGEN ZORGEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img