maandag, juli 4, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsBEDEVAART HERMANO PEDRO

BEDEVAART HERMANO PEDRO

Duizenden gelovigen zullen op zaterdag 23 april in de voetsporen treden van Hermano Pedro en de 19 kilometer lange weg tussen Vilaflor en het kustgebied van Granadilla bewandelen. Drie jaar na de laatste bedevaart, door coronaperikelen twee keer uitgesteld, zullen de pelgrims de Camino de Hermano Pedro opnieuw afstappen. Dat traject ondernam de herder jaarlijks om zijn kudde schapen te laten grazen in een vruchtbare vallei ten zuiden van (het huidige) San Isidro.
Wie het reilen en zeilen van Hermano Pedro wil weten en de geschiedenis over het grotje waarin hij verbleef wil kennen, kan zich verdiepen in een eerder gepubliceerd artikel over HERMANO PEDRO.

Drie jaar na de vorige editie zullen de gelovigen opnieuw de Camino del Hermano Pedro kunnen bewandelen tussen Vilaflor de Chasna, het dorp waar de eerste Canarische heilige werd geboren, en de religieuze locatie waar het grotje is gelegen dat zijn naam draagt in het kustgebied van Granadilla de Abona. De deelnemers aan de vijftiende editie, kunnen zich ’s morgens om 05.00 uur aanbieden aan het grotje en met de bus meerijden (prijs: 3 euro) tot in Vilaflor. Daar wordt om 06.30 uur een mis opgedragen voor de wandelaars en om 07.00 uur start de bedevaartstocht naar beneden.

Alternatieven

Pelgrims die deze route te lang en/of te moeilijk vinden kunnen de wandeling deels ondernemen vanaf het klooster van Granadilla om 09.30 uur, vanaf Charco del Pino in El Chorro vanaf 09.30 uur, vanaf het Plaza de la Cultura de San Isidro om 10.30 uur of vanaf het Plaza de El Médano om 11.30 uur.

Reeds in de vroege ochtend wordt het veiligheidsplan geactiveerd door de plaatselijke politie van beide gemeenten, de civiele bescherming en het Rode Kruis. Bovendien zijn er speciale maatregelen van kracht voor het gebied rond de grot.

Bedevaartroute 

De wandeling begint op 1.500 meter boven zeeniveau en gedurende vijf uur en 19 kilometer lang kunnen de wandelaars genieten van de terrasbouw bij land- en tuinbouwbedrijven, van de talrijke nateros (wateropvangplaatsen) en fruitboomgaarden, alsmede van een unieke flora met bergstruiken, dennenbossen, de typische flora tabaibal-cardonal en de struikgewassen die voorkomen in kustgebieden.

Het pad dat de religieuze inwoner van Chasna (oude naam voor Vilaflor) met zijn kudde aflegde, is niet alleen een transhumane route tussen Vilaflor en Granadilla, maar maakt ook deel uit van een netwerk oude paden en verbindingswegen, waarvan sommige reeds tussen de 17de en 19de eeuw op historische kaarten stonden vermeld.

Vieringen

De burgemeester van Vilaflor de Chasna, heeft laten weten dat de feestelijkheden ter ere van de heilige broeder Pedro op vrijdag 22 april beginnen met een bedevaart naar de dennenboom in Los Llanitos die zijn naam draagt. Daar wordt er een eucharistie opgedragen die wordt gevolgd door een picknick. Op maandag vindt de Via Lucis-route zal plaats met vertrek vanuit de hermitage van El Hoyo en aankomst in de kerk van San Pedro Apóstol. 

De burgemeester van Granadilla, José Domingo Regalado, legt uit dat de heiligverklaarde herder een symbool is van het collectieve geheugen en van de eenheid tussen de gemeenten van de regio met respect voor de natuur en het milieu waar de route doorheen loopt. 

Meer info HIER (in het Spaans).
Deelnemen kan na inschrijving online op de website van Granadilla of op de website van Vilaflor

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

CRITICASTERS

ONBEWOOND EILAND

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

CIJFERS OVER TENERIFE

SOORTEN POLITIE

GROOTSTE WINDMOLENS