woensdag, juni 7, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsBARRANCO DEL INFIERNO HEROPENT DE DEUREN

BARRANCO DEL INFIERNO HEROPENT DE DEUREN

We hebben al heel wat daguitstappen gepubliceerd in deze reeks, zowel naar bezienswaardigheden, naar rariteiten, naar beroemde en naar berucht locaties, naar boeiende culturele gemeenten als naar plaatsen waar je als toerist en resident je ding kunt doen. Genieten van wat je beleeft.
Barranco del Infierno kun je best vertalen als ‘Kloof van de hel’, maar de naam had evengoed ‘Duivelskloof’ of ‘Ravijn naar de hel’ kunnen zijn. Om maar uit te leggen dat je geen doetje mag zijn en vooral in goede gezondheid en dito vorm moet verkeren om door deze kloof te wandelen.

De Barranco del Infierno lijkt wel behekst. De kloof was het laatste decennium meer gesloten dan open. Verschillende ongevallen hebben gezorgd voor een wankele uitbating en een labiel bestaan. Nochtans stond de barranco op nummer drie van de meest bezochte plaatsen op Tenerife, na het Parque Nacional delTeide en Masca.

Het begon al in 2007, toen het domein na een dodelijk ongeval voor de eerste keer werd gesloten. Helaas werd dit stukje natuurreservaat opnieuw gesloten in augustus 2010 na een ongeval waarbij een Duitse toeriste om het leven kwam.
Op 6 mei 2015 heropende de mooie site Barranco del Infierno uiteindelijk, maar vijf maand na deze opening liep het opnieuw verkeerd. Er werd een wandelaar gedood op het wandelpad door een neervallende steenbrok. De hele handel werd opnieuw gesloten om veiligheidsredenen.

Op 15 februari 2016 begint de ‘hellekloof’ andermaal aan een nieuw leven, tot …
het COVID-19-virus de halve wereld terroriseert. Midden maart 2020 gaan de deuren onherroepelijk dicht door de coronamaatregelen die werden uitgevorderd door de overheid. Tot het goede nieuws ons bereikt op 18 oktober: 1 november 2020 is de datum waarop de heropening wordt aangekondigd.

De wandeling breng je enkel tot een goed einde met aangepast vast schoeisel; het kan er glad zijn maar het is er vooral rotsachtig. Drie en een half uur en 6,5 kilometer (heen en terug) overwin je best met aangepaste kledij, doorzettingsvermogen en met veel drinken. De moeilijkheidsgraad van deze tocht ligt betrekkelijk hoog.

Wij vertrekken op het hoogste punt van ‘Calle de los Molinos’ en volgen het oude bergpad die vroeger door de herders werd gebruikt. Wij genieten in dit eerste deel vooral van enkele mooie panoramische zichten en worden gelijktijdig geconfronteerd met bergmuren tot 1.300 meter hoog.
Ook de oude molen trekt onze aandacht.

De fauna van dit natuurreservaat heeft een grote rijkdom en diversiteit in zowel gewervelde (40 soorten) als ongewervelde (416 soorten) dieren. Ook de endemische dierensoorten kunnen hier gespot worden. Bij de gewervelde dieren worden de roofvogels vertegenwoordigd door de valk, de adelaar en de raaf aan de kop. Bij de ongewervelden moet je het hebben van de geleedachtigen, zoals, meest voorkomend, de spin en de duizendpoot.

Gedurende de volledige wandeling val je van de ene verwondering in de andere, het ene plaatje is al mooier dan het andere en daarbij variëren kleuren, flora en temperatuur naarmate je vordert. De weg eindigt bij een spectaculaire waterval van meer dan 200 meter hoogte. Kijken mag, zwemmen niet.

Om veiligheidsredenen moet je wel binnen de welomlijnde zones van het pad blijven. Men vraagt je ook om bij te dragen tot de netheid van het natuurreservaat, om geen nodeloos lawaai te maken en om geen schade aan te richten aan fauna en flora.

Door het feit dat er maar 300 bezoekers per dag worden binnengelaten is het nu essentieel om vooraf te boeken. Op de website kun je online je ticket kopen. Kies de datum en uur van aanvang, vul het aantal personen in, vul je gegevens in en betaal.

De toegangsprijs bedraagt € 8,50 voor niet-residenten, € 4,50 voor residenten op de Canarische Eilanden, € 2,50 als je in de gemeente Adeje woont. Kinderen tot 12 jaar betalen € 4,25.
Je kunt tussen 08.30 en 13.00 uur beginnen aan de tocht en vóór 19.00 uur moet je terug zijn.

Niet vergeten je ID-kaart of je ‘certificado empadronamiento’ mee te nemen en een mobiele telefoon met opgeladen batterij; in geval van … je weet nooit
Je kunt je toegangsticket vanaf 1 november 2020 ook aanschaffen op het internet. Volg daarvoor deze link.

Locatie: C/Molinos 44 – 38.670 Adeje – +34 922 780 078
GPS: 28.1333328 -16.706997172 website

Het Twitterbericht dd. 18 oktober waarmee de opening van de Barranco del Infierno wordt aangekondigd

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOLMAAKTE LEVEN

KERST OP TENERIFE

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

MEER DAN 26.000 LEDEN

FEESTDAGEN 2018