zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsBALEAREN OF CANARIAS?
spot_img

BALEAREN OF CANARIAS?

De keuzevraag stellen binnen een medium waar Tenerife in het middelpunt staat, geeft garantie op oordelen en vooroordelen. Waar is het beter en goedkoper leven, op de Balearen of op de Canarische Eilanden? Beide archipels zijn populaire bestemmingen, maar hebben elk hun eigen kenmerken terwijl de levensstandaard op beide eilandengroepen verschilt. We bekijken een aantal criteria om onze weg te vinden in welke regio het beter en goedkoper leven is.

Het leven op de Canarische Eilanden is over de ganse lijn goedkoper, onder meer door het uitblijven van de belasting op de toegevoegde waarde (btw). Daarom zijn de prijzen voor de huisvesting, voeding en transport er minder hoog. Ook de subsidies (tot 75%) voor iedereen die zich verplaatst van en naar het Spaanse vasteland en tussen de eilanden onderling maken deel uit van het lagere kostenplaatje.

Klimaat

Als we het klimaat centraal stellen merken we op, dat zowel de Canarische Eilanden als de Balearen een aangenaam klimaat hebben, maar dat het weer op Canarias in de winterperiode milder is, wat meer levenskwaliteit met zich meebrengt.
Beide eilandgroepen hebben hun eigen unieke culturele en levensstijlaspecten. De Balearen staan erom bekend om hun bruisende nachtleven, vooral op Ibiza, terwijl de Canarische Eilanden meer worden gewaardeerd om hun ontspannen sfeer en natuurlijke schoonheid.

Vastgoedmarkt

In een tijd waarin de werkgelegenheid steeds mobieler wordt, winnen beide bestemmingen aan populariteit en ontvluchten veel werknemers die de kou in hun thuisland om vanaf de eilanden te telewerken. Dit bevordert de aankoop van een woning – ook als investering – of de verhuur op jaarbasis ervan.

In de prijsvergelijking tussen de twee archipels hebben de Canarische Eilanden traditioneel lagere prijzen. Op de Balearen zorgt de nabijheid van het vasteland voor een grotere nationale en buitenlandse penetratie en is de projectie in het buitenland altijd groter geweest. Daardoor werd de markt aantrekkelijk en zijn de prijzen gestegen tot de hoogste van Spanje.

Flink gestegen

De vastgoedsector op de Canarische Eilanden beleeft een van de meest levendige periodes sinds het begin van de registratie. Dit heeft, samen met de stijging van de prijzen en de inflatie, ertoe geleid dat de waarde per vierkante meter op de Canarische archipel volgens Idealista 2.245, en volgens Fotocasa 2.190 euro per vierkante meter bedroeg. Dit ligt in dezelfde lijn van het Colegio de Registradores, die de waarde per vierkante meter op Canarias vaststelde op 2.147 euro.

Duur

Het duurste eiland om op te wonen is Formentera, dat volgens Idealista in juli van dit jaar een waarde van 8.819 euro/m2 bereikte, gevolgd door Ibiza, met 5.744 euro/m2, Mallorca met 3.827 euro/men Menorca met 2.808 euro/m2. Alle bewoonde eilanden van de Balearen hebben dus hogere prijzen dan de Canarische Eilanden.

Op de Canarische archipel heeft Gran Canaria de hoogste prijs met een gemiddelde van 2.127 euro/m2, gevolgd door Tenerife met een gemiddelde van 1.771 euro, waar het zuiden zich profileert met hogere cijfers. Adeje haalt 3.841 euro per vierkante meter, wat het dubbele is van de hoofdstad.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen de Canarische Eilanden en de Balearen af van je persoonlijke voorkeuren en levensstijl. Het is een goed idee om beide archipels te bezoeken om te bepalen welke beter past bij wat je zoekt. 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VERBODEN VOOR JONGEREN

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img