maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsAVONDKLOK OP TENERIFE WORDT VERLENGD
SEB LEESON LEGAL GROUP

AVONDKLOK OP TENERIFE WORDT VERLENGD

De overheid heeft beslist om de avondklok op Tenerife nog een week langer te behouden. Dit werd gisteren aangekondigd door de woordvoerder van de Canarische regering, Julio Pérez, in een persconferentie na de ministerraad.
De gegevens op Tenerife zijn verontrustend en schadelijk voor de rest van de archipel, aangezien daardoor de geaccumuleerde incidentie (A.I.) van de Canarische Eilanden in zijn geheel toeneemt.

Om te weten of de beperkende maatregelen die de overheid een week geleden heeft genomen, werken, moet de inperking van de nachtelijke mobiliteit met ten minste zeven dagen worden verlengd.

Tenerife heeft volgens het laatste rapport van het ministerie van Volksgezondheid een hoog risiconiveau in geaccumuleerde incidentie over 7 en ook over 14 dagen.
De positiviteitsindex bereikt 10,9% – tweemaal de waarde die door de Wereldgezondheidsorganisatie is aanbevolen – en de bezetting van COVID-19-bedden in de klinieken bereikt 17,16%.
De A.I. bij de bevolking boven de 65 jaar gedurende 14 en 7 dagen bedraagt respectievelijk 243,55 gevallen en 173,5 gevallen per 100.000 inwoners.

Gisteren hebben de Canarische Eilanden 209 nieuwe gevallen van het coronavirus geregistreerd, waarvan 173 op Tenerife, terwijl er op Gran Canaria 29 en op Fuerteventura vier nieuwe infectiegevallen bijkwamen.

De woordvoerder sloot een totale lockdown uit, maar vraagt opnieuw aan de bevolking om zich aan de voorgeschreven maatregelen te houden. Als de situatie op Tenerife de volgende week niet verbetert zullen er andere en strengere maatregelen worden opgelegd.
De perimeter kan verkleind worden in bepaalde gebieden, de limiet van sociale groepen kan verlaagd worden – nu is dat vier – en bepaalde economische activiteiten, zoals horeca en niet-essentiële winkels kan ingeperkt worden.

Meer mobiliteit betekent meer besmettingen. Daarom moeten de maatregelen op Tenerife bijgesteld worden om tot een resultaat te komen die vergelijkbaar is met andere eilanden. Dit is de enige mogelijkheid om het rode verkeerslicht op oranje en later op groen te zetten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

PALM-MAR GROEIT

ECOTAKS OP TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP