maandag, oktober 2, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsAVONDKLOK OP TENERIFE WORDT VERLENGD

AVONDKLOK OP TENERIFE WORDT VERLENGD

De overheid heeft beslist om de avondklok op Tenerife nog een week langer te behouden. Dit werd gisteren aangekondigd door de woordvoerder van de Canarische regering, Julio Pérez, in een persconferentie na de ministerraad.
De gegevens op Tenerife zijn verontrustend en schadelijk voor de rest van de archipel, aangezien daardoor de geaccumuleerde incidentie (A.I.) van de Canarische Eilanden in zijn geheel toeneemt.

Om te weten of de beperkende maatregelen die de overheid een week geleden heeft genomen, werken, moet de inperking van de nachtelijke mobiliteit met ten minste zeven dagen worden verlengd.

Tenerife heeft volgens het laatste rapport van het ministerie van Volksgezondheid een hoog risiconiveau in geaccumuleerde incidentie over 7 en ook over 14 dagen.
De positiviteitsindex bereikt 10,9% – tweemaal de waarde die door de Wereldgezondheidsorganisatie is aanbevolen – en de bezetting van COVID-19-bedden in de klinieken bereikt 17,16%.
De A.I. bij de bevolking boven de 65 jaar gedurende 14 en 7 dagen bedraagt respectievelijk 243,55 gevallen en 173,5 gevallen per 100.000 inwoners.

Gisteren hebben de Canarische Eilanden 209 nieuwe gevallen van het coronavirus geregistreerd, waarvan 173 op Tenerife, terwijl er op Gran Canaria 29 en op Fuerteventura vier nieuwe infectiegevallen bijkwamen.

De woordvoerder sloot een totale lockdown uit, maar vraagt opnieuw aan de bevolking om zich aan de voorgeschreven maatregelen te houden. Als de situatie op Tenerife de volgende week niet verbetert zullen er andere en strengere maatregelen worden opgelegd.
De perimeter kan verkleind worden in bepaalde gebieden, de limiet van sociale groepen kan verlaagd worden – nu is dat vier – en bepaalde economische activiteiten, zoals horeca en niet-essentiële winkels kan ingeperkt worden.

Meer mobiliteit betekent meer besmettingen. Daarom moeten de maatregelen op Tenerife bijgesteld worden om tot een resultaat te komen die vergelijkbaar is met andere eilanden. Dit is de enige mogelijkheid om het rode verkeerslicht op oranje en later op groen te zetten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

ANDERE GEWOONTES

CANARIAN AIRWAYS

REISKORTINGEN