maandag, maart 4, 2024
HomeBlogNieuwsAVOCADODIEF MET 'CASA DE PAPEL'-MASKER
spot_img

AVOCADODIEF MET ‘CASA DE PAPEL’-MASKER

De Guardia Civil volgt het spoor van een man die probeerde een boerderij te beroven in de gemeente La Matanza die zijn gezicht verborg achter een masker dat lijkt op de maskers van de populaire Spaanse Netflix-serie ‘La Casa de Papel’.

Het Roca-team van de Guardia Civil zoekt in het noorden van Tenerife naar een dief van avocado’s. Het betreft een man die meerdere malen heeft toegeslagen en bij elke inbraak het welgekende masker dat lijkt op de maskers van de Spaanse Netflix-serie droeg. Met enig verschil dat zijn doelwit niet de staatsdrukkerij was, maar wel de groene avocado’s van een kwekerij in La Matanza de Acentejo.

Een eerste poging werd op 10 oktober ondernomen. De eigenaar van de boerderij, Enrique Chávez, zegt dat er toen 5 van de 26 controlecamera’s werden beschadigd die de gewassen op een oppervlakte van 41.000 vierkante meter moeten controleren.
Daarbij werden er twee totaal vernield, van twee andere waren de connectoren afgerukt en een vijfde camera verdween gewoon. Na deze vaststelling bekeek de eigenaar de beelden die werden opgeslagen.

Deze beelden tonen een man die een masker draagt dat sterk gelijkt op de maskers van de populaire serie La Casa de Papel. Hij maakte een opening in het hek, maar het is niet duidelijk of hij van plan was een diefstal te plegen of bezig was met een diefstal voor te bereiden. Uiteindelijk neemt hij niets mee.

Een paar dagen nadien verschijnt hij opnieuw. Bij het ochtendgloren merkt de grondeigenaar een manspersoon op in de boomgaard. Hij denkt dat het om dezelfde persoon gaat, maar deze vluchtte snel toen hij ontdekt werd. Enrique Chávez heeft aangifte gedaan van beide feiten en heeft de camerabeelden aan het onderzoek overhandigd.

Het is niet de eerste keer dat dergelijke feiten werden gepleegd op de avocadokwekerij. Een man werd eerder gearresteerd omdat hij tussen september 2017 en mei 2018 abnormaal geboeid werd van de activiteit op deze boerderij in La Matanza.

Uit dat onderzoek bleek dat J.G.P. de avocadobomen van Chávez maandenlang leegplukte. Hij werd twee keer onderschept in zijn voertuig met een aantal zakken met recent gestolen avocado’s. In totaal werd er 8.500 kilo van de totale oogst van 12.000 kilo van de oogst teruggevonden. Het verlies werd geschat op meer dan 26.000 euro.

In juli 2019 werd J.G.P. voor deze feiten veroordeeld tot drie en een half jaar gevangenisstraf. Hij moet 26.400 euro betalen voor de gestolen avocado’s en voor de materiële schade die hij aanrichtte. Tot nog toe werd er slechts 500 van de schadeclaim betaald.

De diefstallen zijn een nachtmerrie geworden voor de avocadotelers op de Canarische Eilanden omdat deze vruchten niet alleen een hoge voedingswaarde hebben maar ook omdat ze een hogere verkoopprijs hebben. Bovendien halen de avocado’s van de Canarische Eilanden een hoog rendement op zowel de nationale als de internationale markt.

De dief, die een groot deel van zijn straf in voorarrest uitzat, komt vrij en kan nauwelijks wachten op de eerste avocado-oogst na de zomervakantie om opnieuw in actie te komen. Het Roca-team krijgt andermaal het onderzoek in handen en is nu opnieuw op zoek naar de spoorloze man met het ‘Casa de Papel’-masker.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img