donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogNieuwsAUTOMOBIELEN VEROVEREN TENERIFE
spot_img

AUTOMOBIELEN VEROVEREN TENERIFE

Voor de eenentwintigste keer wordt de Tenerife Classic gereden, dit jaar tussen 4 en 6 november en zoals steeds georganiseerd door de Real Automóvil Club de Tenerife (RACT). Dit is een sportief evenement waaraan een honderdtal klassieke voertuigen, die zijn gemaakt vóór 1970, zullen aan deelnemen. De rally gaat ook eens piepen op La Gomera en krijgt de onvoorwaardelijke steun van de eilandregering – Cabildo de Tenerife – die het behoud van klassieke voertuigen bevordert.

Dit jaarlijks terugkerend evenement is niet alleen competitief ingesteld, het geeft ook waarde aan zowel de automobiel als aan de landschappelijke pareltjes waardoor wordt gereden. Deze staalkaart van het automobiele erfgoed wordt tentoongesteld in Santa Cruz om vervolgens te cruisen door elf gemeenten op Tenerife, zijnde La Laguna, El Rosario, Tacoronte, La Orotava, Vilaflor, San Miguel, Arona, Adeje, Guía de Isora, Santiago del Teide en uiteraard Santa Cruz. 

Niet sneller dan 50 km/h

Het evenement combineert de gezelligheid van het rondtoeren met de spanning van de competitie, in tegenstelling tot de conventionele rally’s, waar enkel de snelheid en de snelste tijd de hoogste variabelen zijn.
In deze rally moeten de bestuurders proberen om elk traject af te leggen aan een vooraf ingestelde snelheid die altijd lager ligt dan 50 km/h. 
De route, begint op 4 november en eindigt op 6 november, en op de vijfde gaan oldtimers en hun bemanningen per ferry naar La Gomera om het wondermooie eiland te verkennen.

Ruim 100 deelnemers

Een track & trace-systeem volgt elk deelnemend team en meet het verschil tussen de werkelijke gereden snelheid en het vooraf vastgestelde gemiddelde. Dit verschil plaatst het team in een algemene rangschikking die op het einde van de rally de winnaar zal aanduiden. De auto’s worden verdeeld in categorieën volgens het decennium van fabricage en in elke categorie worden de eerste drie geklasseerde auto’s bekroond. Daarnaast zijn er ook nog eens drie winnaars in het algemeen klassement. Ruim 100 voertuigen zijn reeds ingeschreven om deel te nemen aan dit driedaags automobielevenement, de Clásica.

Gerenommeerde deelnemers

De XXIste Tenerife Classic zal rekenen op de aanwezigheid van een paar legendarische deelnemers zoals de Zwitser Mario Illien, een van de meest gerenommeerde Formule 1- en IndyCar-ingenieurs, die een Chevrolet Corvette C1 uit 1957 zal besturen. Ook Claudio Marciano (Jaguar E-Type), Italiaans consul in San Marino en nauw betrokken bij de organisatie van de prestigieuze Mille Miglia, Máximo Sant (Dino 246), autojournalist, directeur en presentator van het Youtube-kanaal Garaje Hermético en Melvin Rutter (Morgan Plus 4/4), Morgan’s nummer één distributeur wereldwijd, nemen deel aan deze vermaarde rally.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

BESTE KLIMAAT TER WERELD

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TENERIFE CONNECT

HUURPROBLEMEN OP TENERIFE

VISSOORTEN ROND TENERIFE

spot_img